24.3.2014

.923.TWEEZERMAN FOLDING iLASHCOMB.

Useimmat mieltää Tweezermanin pelkästään pinsettivalmistajaksi ja saattaa herkästi unohtaa, että merkiltä löytyy paljon muitakin vempaimia. Kulmakarvojen taltuttamiseen on kaikenlaisia saksia ja harjoja ja niitä kuuluisia pinsettejäkin löytyy eri kokoisia, värisiä ja mallisia vaikka kuinka paljon. Ripsiä varten taas löytyy erilaisia taivuttimia ja ripsikampa. Kynsiäkin varten löytyy vaikka ja mitä klipsiä ja leikkuria ja viilaa ja sitä sun tätä. On leikkisän värikästä ja asiallista terästä.


Sain blogin kautta Carpelan Cosmeticsiltä testaukseen Tweezermanin ripsikamman ja vaikka en ripsikampaa yleensä käytä, tämä näytti sen verran hyvältä oman lajinsa edustajalta, että halusin kokeilla. Yleensä ripsikammoissa on ihan turhan leveät ne reunimmaiset "piikit" ja se tekee kamman käytöstä jopa hieman hankalaa ja useimmiten ripsikammat on muovia, joka taas aktiivikäytössä saattaa tarkoittaa herkästi katkeilevia piikkejä tai ne saattaa vääntyä meikkipussissa tai mitä lie.


Tweezerman folding ilashcomb on tosiaankin kokoontaittuva, joka on äärimmäisen näppärää, koska ainakaan nyt ei tule vahingossa tökättyä sormeaan teräviin piikkeihin, koska terävät ne todellakin on. Piikit on nimittäin metallia ja erittäin teräviksi muotoiltu. Pakkauksen takana lukeekin, että ripsikampaa ei tulisi missään olosuhteissa käyttää ilman peiliä (kuka nyt niin tekisikään, kysyn vaan), ettei kohta ole kampa silmässä töröllään.


Piikit ovat myöskin melko tiheästi toistensa vieressä, joka tietenkin tarkoittaa parempaa erottelevuutta ripsille. Pikkuisen saattaa ehkä arveluttaa laittaa tämmöinen metallipiikkihärpäke silmän lähelle, mutta tähän mennessä mä en ainakaan ole itse saanut mitään vahinkoa aikaan, kunhan keskittyy siihen mitä tekee. Hätähousu tämän kanssa ei kannata olla. Ja olen mä käyttänyt nuppineulaakin samaan hommaan ja siihen verrattuna tämä on kyllä paljon turvallisempi.


Ilashcomb on myöskin söpön pienikokoinen. Mikäli ripsikamman käyttö on vierasta, niin kerrotaanpa vielä käytöstäkin: laita ripsiväri ripsiin normaalisti, ota kampa ja kampaa ripset muutamalla vedolla läpi ylös- ja sivullepäin, kun ripsiväri on vielä kosteaa. Kuivaa maskaraa ei kannata enää alkaa kampaamaan, ettei vahingoita ripsiä. Suositus olisi, että kampa pestään joka käytön jälkeen, mutta kuka niin tekee, sitä en tiiä. Itse vain pyyhkäisen paperilla pahimmat pois ennenkuin suljen sen uudelleen. Pesen sitten joskus myöhemmin useamman käyttökerran jälkeen, kun muistan ja jaksan. (Helppohan se olisi pestä joka kerta jos sattuisi meikkaamaan vessan lavuaarin ääressä, mutta kun niin ei ole niin en todellakaan lähde sinne saakka vain tämän takia.)

 

Tässä havainnoillistava kuvapari ripsikamman käytöstä. Vasemmalla ripset vasta maskaroituina. Yritin saada ripset mahdollisimman klimppiin, mutta nähtävästi maskara, jonka valitsin oli liian erotteleva ja siisti, vaikka laitoin sitä neljä dippausta. Kuvassa oikealla kuitenkin ripsikampa-käsittelyn jälkeen ja kyllähän sen eron huomaa. Ripset on huomattavasti erotellummat ja siistimmän näköiset. Tuohon päälle voisi tietenkin vielä laittaa yhden kevyen ripsivärikerroksen, jos siltä tuntuu ja kammata ne vaikka vielä uudelleen ripsikammalla, mutta nyt jätin väliin tällä kertaa.


Tässä sama homma toisessa silmässä, mutta eri maskaralla. Tällä kertaa (vahingosta viisastuneena) sotkin ripsiväriä oikein tosissaan ja sainkin aikaan jonkinverran enemmän sotkua. Tässä ripsikampa-käsittely teki melkeinpä jopa isomman eron kuin toiseen silmään.

En yleensä käytä ripsikampaa, koska en koe sitä tarpeelliseksi. Hyvällä ripsivärillä saan ripset kauniisti ojennukseen ilman ripsikampaakin. Jos kuitenkin sattuu olemaan sellainen ripsivärisutija, että saa aikaan yhteenliimautumista enemmän kuin toivoisi, kannattaa harkita ripsikamman käyttöä. Eniten olen tätä käyttänyt aivan uuden ja hieman liian kostean ripsivärin kanssa, joka yleensä klimppaa ripsiä yhteen enemmän kuin olisi tarve.

Oletteko te ripsikampa-käyttäjiä vai koetteko ne turhiksi kapistuksiksi?

9 kommenttia:

 1. Mä olen juuri niitä nuppineulan käyttäjiä :) Ehkä tälläinen metallinen kampa voisikin toimia, ne muoviset ovat liian paksupiikkisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytän useammin mieluummin nuppineulaa, koska selvitettäviä kohtia ei yleensä ole kuin yhdellä pienellä alueella. Mutta jos ripsari oikein sotkee niin silloin tämä on kyllä kätevä :)

   Poista
 2. Mä käytän ripsikampaa, jos nyt jostain syystä menee klimppiin, mutta siis harvoin kuitenkin. Eikä se ikinä kulje mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kanna käsilaukussa muita meikkejä kuin huulimeikin korjailuun tarvittavia tuotteita ja kiillonpoistolappuja.

   Poista
 3. Mää levitän ripsivärin aika usein ripsikammalla. Se on ihan loistava tapa saada vähän huonommallakin ripsarilla hyvää jälkeä ja ripsiväriä ei tuu laitettua niin paksua kerrosta, mutta ripset näyttää tuuheammilta, kun ne on paremmin erotellut. Siihen hommaan on pakko olla tuollainen metallipiikkinen kampa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh? Mä en tajua. Miten sä sen ripsikammalla levität? Siis kasaatko sä siihen kampaan väriä ripsiharjasta vai miten?

   Poista
 4. Pari kertaa mulla on pyörinyt ripsikampa mukana ja pariin kertaan on käyttö jäänyt. Laitan niin hempeällä kädellä ripsaria ja harvoin kerrostan, joten kamman käyttö on aika turhaa. Varmaan jos harrastaisin paksuja mascara-kerroksia, tulisi käytettyä useammin, sillä saahan tuolla siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 5. Mulla ei ripsarinlaitosta tulisi mitään ilman kampaamista. Aivan ehdoton tuohon hommaan on vanha mascaraharja, josta olen riippuvainen. Monen monta vuotta on käytössäni ollut sama Maybellinen One-By-One(muistaakseni)- ripsivärin kumiharja.
  Tapaan ensin harjata ripset ennen ripsarinlevitystä, kerrosten välissä sekä aivan lopuksi.
  -Tiltu

  VastaaPoista
 6. ...pakko mainita, että kirjoitin ylläolevaa kommenttiani hotellissa tietämättä, että olin sitten unohtanut juuri sen mascaraharjan kotiin :D
  -Tiltu

  VastaaPoista