20.2.2013

.820.CHANEL 33 PRÉLUDE.


Chanelin luomivärinelikoita löytyy monissa sävyissä, mutta viime vuosien taupe/naked/nude/neutral -himotukseni mukaisesti valitsin Chaneliltakin neutraalin luomiväripaletin. Ylläri. Paletti on nro 33 Prélude.


Paletti on tyylikkään musta ja tietty Chanel-logolla varustettuna. Ulkoisesti täysin identtinen Chanelin poskipunan kanssa (pohjassa tietty lukee tuotteiden mukaiset tekstit).


33 Prélude sisältää upeita kylmiä harmaanruskeita luomivärejä eri tummuusasteisina ja pakkauksessa on tietenkin myös peili ja kaksi vaahtomuovisivellintä. Olisin toivonut, että toinen siveltimistä olisi ollut kapeakärkinen, jolla olisi helpompi tehdä luomivärillä alarajauksia, näillä tulee nimittäin vähän turhan tuhtia jälkeä alaluomelle. Näissä nelikoissa luomivärit on pakattu tuollaiseen pyöreään ja hieman ulkonevaan muotoon.


Tässä vielä värit lähempää. Oikean ylänurkan vaalea on ideaali sisänurkkaan ja kulmaluulle, siinä on hieman helmiäistä tuomassa valoa lisää ja se on juuri sopivan sävyinen antaakseen sopivasti kirkkautta, mutta ei ole silti liian valkoinen. Vasen ylänurkka on toisiksi tummin ja selvästi tuollainen harmaalla taitettu taupe. Alavasen on tummuudeltaan jotain noiden kahden ylärivissä olevan välistä, edelleenkin harmaalla taitettu. Oikea alanurkka taas on tummin näistä ja tätä voisi jo sanoa tummanharmaaksi, ihan musta tämä ei kuitenkaan ole, mutta sanoisin kuitenkin tässäkin olevan aavistuksen ruskeaa mukana, koska tämä ei taita tippaakaan siniseen (ainakaan livenä), kuten harmaat usein tekee.

Kaikissa sävyissä on aavistus shimmeriä mukana, mutta selvästi eniten kuitenkin vaaleassa. Muut ovat vaaleaan verrattuna melkein mattapintaisia, mutta eivät kuitenkaan aivan.


Pakkauksessa oli mukana myös ohjelappunen, että miten palettia voisi mm. käyttää. Tottakai vaihtoehtoja olisi enemmänkin.

Tähän loppuun vielä pari meikkikuvaa tällä paletilla tehtynä ja ajatuksia luomivärien koostumuksesta.


Ensimmäisenä perinteinen banaanivarjostus-tyyli. Liikkuvalla luomella pohjalla toisiksi vaaleinta sävyä, varjostuksena tummin sävy, sisänurkassa ja kulmaluulla vaaleinta.


Toinen meikki on pitkälti Chanelin ehdotuksen mukainen. Tumma smoky-henkinen meikki. Meikissä käytetty pääasiassa tumminta sävyä liikkuvalla luomella, sitä on häivytetty toisiksi vaaleimmalla sävyllä. Sisänurkassa ja kulmaluulla tietenkin vaalein sävy.

Chanelin nelikoissa on hieman kuivempi koostumus kuin mihin olen selektiivisessä tottunut. Siitä johtuukin se, että siveltimellä luomiväriä levittäessä ei tahdo saada tarpeeksi pigmenttiä irti ja jos luomenpohjustus on kuorrutettu puuterilla, tarttuu pigmentti sitäkin huonommin. Ongelmaa ei kuitenkaan pitäisi olla (ainakaan yhtä paljon) mikäli käyttää hieman tahmeaa pohjustustuotetta luomelle (UDEPP, Too Faced Shadow Insurance, MAC Paintpot tai joku muu vastaava), sellaisen päälle pigmentti tarraa suht kivasti, mutta täytyy silti vähän kerrostaa. Itse olen käyttänyt ensin mainittua pohjustusta ja on toiminut ihan hyvin varsinkin mukana tulevilla vaahtomuoviaplikaattoreilla levitettäessä. Myös sormin saa ihan pätevää jälkeä, mutta jostain syystä nämä luomivärit oikeasti toimii parhaiten juuri vaahtomuoviaplikaattoreilla. Karvasiveltimillä voi häivytellä, mutta niillä on melko turha lähteä luomivärejä sutimaan paikoilleen, ellei ole todella kärsivällinen tai jos haluaa tosi hentoa jälkeä :D Hieman kylläkin harmittaa luomivärien huonohko pigmentti, vaikka sävyistä tykkäänkin ihan pöpinä, mutta oikeilla välineillä niiden kanssa pärjää kyllä erittäin hyvin.

Luin juuri äsken netistä, että Chanelin värimeikit ovat USA:ssa täysin erit kuin euroopassa (ja muualla maailmassa) ja että USA-versioissa on huomattavasti parempi pigmentti kuin euroopan versioissa. Mikäköhän pointti tuossakin nyt muka on? Kyllä mä ainakin mieluummin ottaisin tästä paletista pigmenttisemmän version jos se olisi mahdollista. Tämä nyt hieman hämmensi mua tämä uusi fakta, en ole koskaan kuullut, että jenkeissä myytäisiin Chanelin värimeikeistä aivan eri versioita kuin meillä täällä, mutta näköjään niin nyt kuitenkin tehdään. Erikoista.


Enivei, tykkään siis paletin sävymaailmasta paljon ja olenkin tehnyt tällä paletilla useita silmämeikkejä (pääasiassa alemman meikin kaltaisia) ja kuivasta koostumuksesta huolimatta olen ollut tyytyväinen tähän palettiin. Sain juuri eilen kuulla töissä, että viime viikon Chanel-myyntikilpailu meni nappiin, päästiin myyntitavoitteeseen eli saadaan toivoa tuotteita (jeij!) ja aion toivoa ainakin yhden tai pari luomiväripalettia lisää. Kun vaan osaisi päättää, että mitä!

21 kommenttia:

 1. Sinulla on todella kauniit silmät. Chanelin paletin sävyt ovat kuin sumusilmille tehdyt.
  Asiasta toiseen, onko sinulla kokemusta tai tietoa V 10 plus- seerumeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   En ole itse kokeillut kyseisiä seerumeita, vaikka vähän kiinnostaisi kyllä :)

   Poista
 2. ^ Mä olin tulossa kommentoimaan ihan samaa! Sun silmät on niin kauniit :) Ja aargh, oon kateellinen tuosta Chanel-voitosta! Mä valitsisin varmaan tuon Lagons -nelikon... Ainakin. Kerro sitten pian mitä valitsit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää vielä saada selville se tarkka summa millä saadaan tuotteita toivoa :) Teen varmaan postauksen aiheesta, kun saan tuotteet :) Tämäkin paletti on siis saatu viime syksyn Chanel-myyntikilpailusta.

   Poista
 3. Tuolla nettisivuilla Prélude-paletti näyttää ihan eriltä kuin näissä kuvissa, pikemminkin tuolta Smoky Eyesilta! :O

  Ja samaa sanon kuin muutkin, todella kauniit silmät ja meikit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis näyttää näissä kuvissa pikemminkin Smoky Eyesilta, kun taas tuolla sivuilla Prélude on tosi ruskea.

   Poista
  2. Ihmettelin samaa. Prelude on siis tämän värinen kuin näissä mun kuvissa, ei noin ruskea kuten noilla sivuilla :)

   Poista
 4. Ihanat sävyt! Paljonko paletilla on hintaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitisen kymppiä suunnilleen :) En ikinä tajua otta ylös tuotteiden tarkkoja hintoja :D

   Poista
 5. Viime keväänä huomasin, että versioissa on jotakin eroa, mutta en sitten perehtynyt siihen tarkemmin, mutta nyt kuin luin tuon laittamasi linkin niin ohhoh. Pitänee pyytää pari himoitsemaani palettia sitten USAn tuliaisina..haluaisin juuri tuon Préluden ja Mystic Eyesin :)

  VastaaPoista
 6. Juuri tuon Chanelin nelikoiden EU ja US eron vuoksi en ole vieläkään ostanut yhtään. Suoraan sanottuja ketuttaa, että meitä täällä taas sorsitaan :P Siksi olenkin hankkinut Chanelilta vain muutaman sololuomivärin, niissä on onneksi pigmenttiä ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soloissa ja Duoissa on tosiaan aivan eri koostumus ja pigmenttiä riittää :)

   Poista
 7. Mullon tuo sama ollut jatkuvassa käytössä jo pari vuotta. Parhaat sävyt.

  VastaaPoista
 8. Mulla oli joskus tollainen paletti, en pitänyt yhtään koostumuksesta. Nimenomaan niin kuiva että tuntui että saa sieltä hirveällä työllä kaapia väriä. Tykkään pehmeämmästä ja pigmenttisemmästä koostumuksesta luomareissa.

  VastaaPoista
 9. Ehkä toi pigmenttisyys johtuu siitä että esimerkiksi suomalaiset haluaa aina sitä luonnollisuutta ja ollaan vielä aika kovin arkoja meikkien käytössä ja värien käytössä ja kun taas amerikassa kaikki asiat vedetään aivan yli ja överiksi, oli kyse mistä vaan... :D
  hah no mutta tuskin näin tuli vaan heti ensimmäisenä tää ajatus mieleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuivempi ja vähäpigmenttisempi koostumus on siis myynnissä koko muussa maailmassa paitsi USA:ssa. Eli ei ole mikään suomalaisille suunniteltu koostumus :)

   Poista
 10. Minä taisin joskus himoita tuota Préludea, mutta muistin, että se olisi ollut ruskeampi. No, pääsin himotuksestani yli js vaikka se kivalta paletilta vaikuttaakin, niin ehkäpä tulen toimeen ilmankin. ;-)

  VastaaPoista
 11. Sensaistista on tullut Chanelisti ;) Olen kyllä kuullutkin Chanelin luomivärien heikosta pigmentistä, ja mun mielestä laadukas luomiväri on nimenomaan pigmenttirikas. Jauhoista vähäpigmenttistähän on halpikset pullollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina on tosiaan tullut tutustuttua Chanelin tuotteisiin hieman enemmän kuin ennen :) I love my job <3

   Poista
 12. Mä sain lahjaksi tämän saman paletin, ja tykkään tosi paljon. Tällä saa hyvin tehtyä 'helppoja' meikkejä aamulla kiireessä, ja tarvittaessa pigmenttiä saa enemmän irti MUS:n High Tech Lighterin kanssa. :)

  VastaaPoista
 13. Chanelin meikkien erilainen koostumus "USA versus muu maailma" saattaa johtua mm. lainsäädännöllisistä vaatimuksista. Euroopan unionissa on saatettu säätää aivan erilailla siitä, millaisia menetelmiä (esim. eläinkokeet) ja ainesosia kosmetiikassa saa käyttää. Tämä eroavaisuus voi johtaa siihen, että tuote on valmistettava eri lailla ja/tai eri aineista yhdysvaltalaisille ja eurooppalaisille markkinoille.

  Milloin päästään kuulemaan Chanelin irtopuuterin ihmeistä?

  VastaaPoista