1.2.2013

.806.SAATU / OSTETTU / LOPPU 01/13.

Olen nyt tässä tammikuussa pitänyt kirjaa kaikesta siitä mitä kosmetiikkavarastoissani on tapahtunut tämän kuukauden aikana ja täytyy sanoa, että olen hieman järkyttynyt. Olen siis kirjannut ylös tuote tuotteelta kaikki mitä olen saanut (töiden ja blogin kautta), kaikki mitä olen itse ostanut ja kaikki mitä olen kuluttanut tyhjäksi. Jossain harhaisen mieleni perukoilla olin kuvitellut, että mulle päin tulevan kosmetiikan määrä olisi ollut paljon pienempi, mutta olin kyllä kertakaikkiaan pielessä tämän mielikuvani kanssa. En aio listata tähän kaikkia tuotteita yksitellen, koska sitä listaa ei jaksaisi lukea kukaan, merkkaan vain tuotteiden määrät. Nyt voitte tekin järkyttyä:

TÖIDEN KAUTTA SAATU:
62 tuotetta

BLOGIN KAUTTA SAATU:
11 tuotetta

OSTETTU ITSE:
7 tuotetta

LOPPUUN KULUTETTU:
23 tuotetta

POIS ANNETTU:
36 tuotetta

Eli mun suuntaan on tullut 80 yksittäistä kosmetiikkatuotetta. Kahdeksankymmentä! Toki suuri osa niistä on kokeilukokoisia tai jopa pieniä näytteitä, mutta aika moni kuitenkin täysikokoisia (ostetut tietenkin, mutta myös osa saaduista) ja joitakin testereitä.

Loppuun kulutettuja ja pois annettuja tuotteita tammikuussa oli 59. Pois annettuihin lasken siis myös ne tuotteet, jotka olen siirtänyt "saa ottaa"-pussiin, vaikka ne ei vielä sieltä olekaan eteenpäin lähteneet. Ne on kuitenkin pois mun valikoimasta ja jos ne ei kenellekään kelpaa, ne menee jokatapauksessa johonkin (sori nyt vaan, kun sanon tämän ääneen: eli roskiin).

Tätä on kosmetiikkamyyjän elämä, kun uutuskoulutukset jyllää tehokkaimmillaan, eikä ne ole vielä edes loppuneet, myös helmi-maalis-huhtikuussa menen joihinkin koulutuksiin, vaikka toki ne vähenee mitä pidemmälle kevät etenee. Mutta olen silti itsekin äärimmäisen järkyttynyt tästä tuotemäärästä mitä mä olen saanut pelkästään 31 päivän aikana. Kuudenkymmenen rajapyykki töiden kautta saatuja tuotteita meni rikki tammikuun viimeisenä iltana, eli eilen, kun oli vielä yksi uutuuskoulutus. Postauksia on siis luvassa jatkossakin, tuotteet ei ainakaan pääse loppumaan kesken...


No mutta, avataanpas taas tuo valkoinen laatikko ja käydään vähän läpi, että mitä olen saanut tammikuun aikana kulutettua loppuun.


Kokonaissatsi loppuneita näyttää tältä. Seassa on vähän kaikenlaista, jopa useita täysikokoisia tuotteita, mutta myös useita pikkukokoja, yhteensä 23 tuotetta. Olen itseasiassa vähän pettynyt pikkukokojen pieneen määrään, koska luulisi, että kuukaudessa ehtisi käyttää minituotteita enemmänkin tyhjäksi kuin mitä olen käyttänyt. Oh well, käydäänpäs tuotteet aihealueittain läpi.


Hiusten puolella loppuun kului kolme täysikokoista tuotetta ja iäisyyden kokeilua odottaneet pussinäytteet, jotka vihdoinkin testasin ja tyhjensin kerralla.

Sexy Hairin Big Sexy Hair Volumising Dry Shampoo suihkaisi viimeiset suhauksensa tammikuun alussa. Jotenkin mulle ei jäänyt tästä oikein mitään ihmeempää mielipidettä. Ei se ollut huonokaan, mutta en nyt tiedä oliko se varsinaisesti mitenkään erityisen hyväkään. Olenkin miettinyt, että pitääköhän mun hankkia tämä toistamiseen, että osaan muodostaa järkevämmän mielipiteen tuotteesta. Saas kattoo, kun tänhetkinen kuivashampoo tyhjenee ja joudun hankkimaan uuden.

Biozell Kuivashampoo myöskin loppui tammikuun aikana. Käytin näitä kahta itseasiassa vähän vuorotellen samalla aikajaksolla, siksi ne loppui niin samoihin aikoihin. Biozell oli ihan ok, vähän liikaa vaaleaa jätti hiuksiin, mutta muuten ihan ok. Antoi rakennetta hiuksille ihan kivasti. En nyt kuitenkaan erityisesti ihastunut, mutta en vihastunutkaan.

Aussie Luscious Long Shampoo oli ihan ok, mutta jotenkin mä en nyt kuitenkaan niin hirveästi tästä piitannut. Tuntui, että se pesi hiukset vähän liiankin puhtaiksi jos tiedätte mitä tarkoitan. Tuoksukin oli vähän kumma mun nenään. En ostaisi, sain tämän blogin kautta joskus ajat sitten.

Kiehl's Amino Acid Shampoo oli melkoinen pettymys. Kiehl'sin myyjä kehui, että näistä ollaan tykätty paljon ja tietty odotin näiltä paljon enemmän. Ensinnäkin shampoo ei vaahdonnut juuri ollenkaan (tiedän, että sen ei tarvitsekaan tehdä niin pestäkseen hiukset hyvin) ja sitä olisi pitänyt olla huomattavasti enemmän, että tuotteen olisi saanut levitettyä kunnolla hiuksiin. Luultavasti shampoo olisi vaatinut toisen pesukerran ja varmaan olisi silloin vaahtoutunut paremmin, mutta näytteestä riitti hädintuskin yhteen pesukertaan. Huuhtelun jälkeen mulla oli sellainen tunne, että hiukset eivät olleen kunnolla puhtaat, joten jouduin pesemään ne vielä toisella shampoolla. Tämän kokemuksen perusteella en välttämättä ostaisi.

Kiehl's Amino Acid Conditioner oli vähän parempi kuin shampoo ja ainakin tämä jätti hiukset mukavan tuntuisiksi. Vähän turhan litkua hoitoaineeksi mielestäni ja yhdestä näytteestä tuli vähän kituliaisesti tuotetta pitkään tukkaan, mutta ainakin hiukset jäi pehmeiksi ja helposti kammattaviksi. En kuitenkaan pikku näytteen perusteella osaa sanoa, että oliko tämä nyt erityisen hyvä vai ei.


Vartalotuotteiden puolella loppui kuusi tuotetta ja kaikki täysikokoisia, woo!

Swiss Basics Body Moist vartalovoide on ollut yksi mun suosikkejani, mutta tätä ei tietenkään enää saa Suomesta, joten ei tästä tämän enempää. Mulla on vielä yksi puteli jemmassa. Jos jossain törmäätte tähän (jos tätä siis edes valmistetaan enää, en tiedä), kannattaa hankkia jos kärsitte vähänkään kuivasta ihosta vartalolla.

Ziaja Kids Bubble Cola suihkugeeli oli hupaisa tuttavuus: suihkugeeli, joka tuoksuu aivan Coca Colalta.

Garnier BodySummer kevyesti päivettävä vartalovoide (en tiedä saako tätä nimenomaista enää?) oli mukava tuttavuus, jos halusi vain vähän sävyä iholleen. Käytin tätä kesällä enemmänkin, mutta sitten se syksyn tullen tietenkin vain unohtui kaappiin ja nyt vihdoinkin tammikuussa käytin viimeisetkin voiteenjämät pois. Sävy oli luonnollinen ja mieto, mutta tämmöiselle kalmolle sekin oli jo ihan kiva lisä. Voisin kuvitella käyttäväni jotain vastaavaa myös ensi kesänä.

Ziaja Foot Cream oli löytö Keskiseltä viime kesänä ja se olikin aikamoinen yllättäjä. Tykkäsin nimittäin todella paljon. Voide hoiti ja kosteutti jalkoja tehokkaasti ja aamulla tassut tuntui oikein pehmoisilta. Jos tähän törmään jossain uudestaan niin saattaapi päätyä ostoskoriin.

Laveran Neutral-linjan herkän ihon voide päätyi mulla käsirasvakäyttöön, vaikka oikeasti tämä oli varmaan ihan kasvoille tarkoitettu (?), mutta tässä oli aivan ideaali koostumus käsirasvaksi kuivanahkaiselle korppukädelle. Voide oli täyteläistä ja rauhoitti kuivuudesta huutavia käpäliä mukavasti, eikä kuitenkaan jäänyt kovin lähmäiseksi. Kasvovoiteeksi tämä olisi varmasti ollut mulle aivan liian rasvainen, mutta käsivoiteena oikein hyvä.

Clarins Foot Beauty Treatment Cream on ehkäpä yksi mun suosikkijalkavoiteista. Voide on täyteläistä, helposti levittyvää ja se tuntuu oikeasti erittäin hoitavalta ja kosteuttavalta myös rutikuivissa jaloissa. Tätä käyttäessä voi suorastaan tuntea kuinka kovettumat pehmittyvät yön aikana. Tätä ostaisin lisää milloin tahansa ja ainoastaan hinta harmittaa (30€).


Kasvotuotteiden puolella loppuun kului 10 tuotetta, mutta kaikki on valitettavasti pieniä näytteitä tai kokeilukokoisia tuotteita. Jaetaanpas nämäkin kolmeen osaan.


Puhdistustuotteita loppui kolme erilaista.

Clinique Liquid Facial Soap Mild onkin arvosteltu jo täällä. Ehkä hieman liian "saippuamainen" ja iho tuntui kireältä käytön jälkeen. Cliniquelta löytyy parempikin vaahtoava puhdistus.

Dermalogica Precleanse on samalla periaatteella toimiva puhdistustuote kuin Sensain Cleansing Oil, eli öljypohjainen meikinpoistoon tarkoitettu tuote. Tuoksu oli melko voimakas, tuli mieleen eteeriset öljyt ja yrtit, mutta ihan ok kuitenkin mun makuun. Meikit irtosi tällä kyllä helposti, myös silmämeikki, ja tuote oli helppo huuhdella iholta. Olisin voinut käyttää isommankin putelin, tykkäsin!

Dermalogica Special Cleansing Gel (saatu blogin kautta) on Dermalogican vastaus toisen vaiheen puhdistukseen tai aamupuhdistukseen. Geeli vaahtoaa hieman veden kanssa, tuoksuu hieman vähemmän ja raikkaammalta kuin Precleanse, jätti ihon puhtaaksi, mutta iho ei kiristellyt tai nitissyt pesun jälkeen. Toimi hyvin myös aamupuhdistuksessa. Voisin käyttää tätä isommankin putelin, tykkäsin tästäkin!


Erilaisia seerumeita loppui kolme kappaletta.

Lancôme Visionnaire lienee jo tietynlaisen kulttimaineen saanut seerumi, jonka pitäisi korjata ihosta mm. juonteita, huokosia ja saada ihosta tasavärisempi. Mjaah. Näytekoko on tietty aika pieni, mutta en nyt tämän perusteella kyllä nähnyt kovin kummoisia eroja ihossani. Meikin alla tämä oli ihan ok, koska silikoni tasoittaa ihoa eli meikki levittyy tasaisemmin. Hoitavista ominaisuuksista en sano mitään. En ostaisi.

YSL Forever Serum on kuulemma valittu vuoden parhaaksi viime vuonna, mutta en nyt tiedä oliko se nyt niin kovin kummoinen. Ohutta ja melko tyypillistä koostumukseltaan, kun seerumeista puhutaan, imeytyy nopeasti. Tästä jäi vähän mitäänsanomaton fiilis. En ostaisi.

Dermalogica Overnight Repair Serum (saatu blogin kautta tulleesta LivBoxista) oli näistä kolmesta seerumista ehdottomasti paras ja mielenkiintoisin. Koostumus on öljymäistä, tuoksu on melko voimakas johtuen eteerisistä öljyistä, mutta en itse kokenut tuoksua huonoksi, vaikka soraääniäkin olen tuoksusta lukenut. Öljymäinen koostumus tietenkin tarkoittaa vain yökäyttöä (ainakin mun sekaiholla) ja ehkä vähän huljuttelin tätä iholleni liikaakin kerralla, mutta tykkäsin kyllä ja iho oli aamulla ihanan tasavärinen ja hoidetun tuntuinen. En välttämättä ostaisi tätä itselleni lisää (en ole vielä aivan kohderyhmääkään), mutta voisin ainakin suositella kuivaihoisille aikuisemmille naisille yöseerumiksi.


Voideosastolla loppui neljä pientä kokoa.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, eli DDML, on jo arvioitu täällä. Ei mitään lisättävää, paitsi että en ostaisi itselleni.

Clinique Even Better hoitovoide suojakertoimella oli hyvä päivävoide, jätti mattapinnan ja imeytyi todella hyvin, ei jättänyt mitään rasvaista pintaa. En suosittelisi kuitenkaan kovin kuivaihoiselle. Myös tämä on jo nähty blogissa. Jos tarvitsisin päivävoidetta, saattaisin harkita ostamista.

Chanel Hydra Beauty Creme on uudistettua kosteuslinjaa ja se keskimmäinen voidekoostumus kolmesta, eli pehmeä voide pintakuivalle iholle, jossa on aivan mielettömän ihana tuoksu. Voide levittyy kuin unelma, jättää iholle kosteutetun tunteen, mutta on mulle sekaihoisena sen verran täyteläinen, että yövoiteena toimii hyvin, mutta päivävoiteena hieman liian hoitava. Mielestäni parempi koostumus kuin saman linjan Gel Cremessä, ei jätä kalvontunnetta iholle.

Muradin täyteläinen kosteusvoide (saatu blogin kautta) oli miellyttävä levittää, mukava käyttää, koostumukseltaan tosiaan vähän täyteläisempään päin, eli käytin yövoiteena tämänkin. Ei tuoksunut oikeastaan millekään. Tästä jäi vähän mitäänsanomaton fiilis, ihan kiva, mutta en osaa sanoa tästä mitään sen kummempaa.


Viimeisenä loppuneiden listalla vielä kaksi tuotetta.

Sensai Loose Powder on täydellisen silkkinen ja hienojakoinen irtopuuteri, joka on myös väritön ja hienoisen valoaheijastava, vaikka jättääkin iholle mattapinnan. Edelleenkin täydellisyyttä irtopuutereiden maailmassa. Ostaisin tätä edelleen, ellen olisi niin kokeilunhaluinen.

SJP Covet EdT oli muutama vuosi sitten tehokäytössä ja silloin sainkin sen melko tyhjäksi, mutta sitten tuli kyllästys ja jemmasin sen laatikkoon. Viime syksynä kaivoin sen esiin naftaliinista ja päätin ruiskutella tyhjäksi. Tuoksu oli hyvin hyvin makea ja tyttömäinen, ihan ok, mutta ei enää ihan mua. Tätä ei kai enää edes saa Suomesta, ellen ole aivan väärässä.

---

Mitä olette mieltä tämänkaltaisesta yhteenvedosta? Kiinnostaako tietää tuotemääriä suuntaan tai toiseen?

12 kommenttia:

 1. Mä taisin sulta silloin ottaa sen YSL:n seerumin, käytän sitä vain silmänympärysiholle, mihin sitä kai suositeltiinkin. Täytyy sanoa, etten minäkään ole mitenkään erityisen innostunut siitä. Kosteuttaa, mutta niin tekee muutkin silmänympärysvoiteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se oli toi sama seerumi nii kyllä se on ihan koko kasvoille, mut jos se oli se Eye Serum nii sit tietty asia on iha eri :)

   Poista
 2. Kivoja yhteenvedot! Kiinnostaisi kuulla siitäkin, mitä tuotteita saat. Mutta jos määrä ylittää 80, ehkä vähän liikaa hommaa bloginpitäjälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä aika monet töistä saadut tuotteet tulee blogiin ennen pitkää :) En vain halua tehdä mitään tuollaista listaa tuotteista, ettei kukaan sitten pety, kun niistä ei tulekaan postausta heti seuraavalla viikolla :D

   Poista
 3. Lukijoistasi voisi löytyä henkilöitä, joille ilmaisia tuotteita ei tule mistään suunnasta koskaan, ja jotka mielellään vastaanottaisivat ne tuotteet, jotka laitat roskiin. Esimerkiksi Karkkipäivän Sanni usein laittaa itselleen ylimääräisiä eteenpäin lukijoilleen, ja minusta se on todella kaunis ja huomaavainen ele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan tuokin olla yksi vaihtoehto :) Töistä saatua kosmetiikkaa en saa myydä, mutta postikulujen hinnalla kyllä voisin postittaa haluaville. Katsellaan jos tämmöisen saisin aikaiseksi joskus :)

   Poista
 4. Tykkään näistä listauksista tosi paljon! :)

  Tietysti 80 tuotetta on tosi paljon, mutta toisaalta kosmetiikkahulluna osaan kyllä arvostaa todella paljon kosmetiikkamyyjää, jolla on omakohtaista kokemusta tuotteista laajalla skaalalla. Eli eiköhän tuo lasketa ihan plussaksi mun mielestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se osaaminen kasvaa ihan selkeästi siinä, kun oikeasti testaa tuotteita. Osaa paljon paremmin kertoa vaikkapa valokynän peittävyysasteesta tai hoitovoiteen imeytyvyydestä, kun niitä on edes muutaman kerran kokeillut :)

   Poista
 5. On kyllä melkoinen määrä tuotteita. Mutta ymmärrettävää ja ihailtavaakin että jaksat testailla eikä nuo kaikki purkit jää sulle itsellesi. Tuli itsekin jemmattua tammikuussa loppuneet putelit ja oli kyllä hienoa huomata että suuntaa on välillä poiskin päin tästä huushollista, kun tuntuu että jatkuvasti tulee vaan kannettua uusia purkkeja kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein teen töistä saatujen kanssa niin, että kokeilen ja jos tuote ei ole sellainen, jota haluaisin käyttää pohjaan saakka, laitan sen sitten eteenpäin :) Välillä on myöskin hyvä tehdä ratsia omaan kosmetiikkavarastoon ja heivata pois tuotteita, joita ei tule käytettyä.

   Poista
  2. Todellakin pitäisi oppia tekemään sellainen ratsia ihan säännöllisestikin. Olen alkanut antaa itselle käyttämättä jääneet tuotteet bestikselleni, mutta useemminkin voisi noita kaappeja ratsata. Tääkin tuntui olevan ihan hyvä juttu et jemmasin loppuneet putelit ja postailen niistä blogiin, se vähän kannustaa käyttämään purkin pohjia nopeammin ennemmin kuin jemmailemaan niitä :)

   Poista
 6. Nää loppuneiden tuotteiden listaukset on yx kivoimmista jutuista blogeissa. :) Ehkä six et itelläki kaapit pursuaa purkkia ja purnukkaa ja yritän epätoivoisesti käytellä niitä loppuun.

  VastaaPoista