17.1.2013

.797.Z-PALETTE PÄIVITYS.

Muistatte ehkä, kun ensimmäisen kerran tilasin jenkeistä Z-paletteja? Tai, kun tuossa syksyllä kerroin tilanneeni niitä lisää? Ehkä ette, mutta ei se mitään. Kolme tilaamaani Z-palettea jokatapauksessa tulivat mulle saakka postissa ja pääsin askartelemaan niihin sisältöä.


Tässä ollaan vielä hieman vaiheessa, kuten ehkä näkyy. Piti olla siinä mielessä tarkkana, että pidän irrotetut napit oikeassa järjestyksessä ja oikean testeripalikan lähettyvillä, etten unohda mitkä kuuluu mihinkäkin palettiin ennen kuin ehdin puhdistaa ja merkata kaikki napit. Noissa voisi nimittäin mennä helpostikin sekaisin. Käytin depottaamiseen samaa suoristusrautatekniikkaa kuin viimeksikin, toimi edelleen.


Pitkällisen nappien putsaamisen ja merkkaamisen jälkeen pääsin vihdoin tähän tilanteeseen. Kaksi täyttä Z-palettea! Eli mitä ihmettä? Multa jäi yksi pieni paletti tyhjäksi! Oho. Noh, eihän multa testeripalikat kyllä loppumaan pääse, niitä on nimittäin tullut mulle lisää tässä tämän projektin jälkeen, en vain ole vielä jaksanut operoida niitä paletteihin.

Tykkään Z-paleteissa siitä, että muuten hankalat kannettomat testeripalikat saa ensinnäkin järjestykseen ja suojaan pleksin taakse ja niitä myöskin pystyy halutessaan kuljettamaan mukana. Ilman suojakoteloa se ei oikein onnistu, tai ainakin meikkipussi on aivan luomivärisotkussa sen jälkeen. Meikkilaatikossakin pelkät palikat menee helposti sotkuun ja sotkevat muutkin tuotteet ja vahingossa joku toinen tuote osuu avoimeen luomiväriin ja sitten siinä on reikä. Eli tämä paletti kyllä auttaa huomattavasti näihin ongelmiin.


Kuusi Dior-viisikkoa löysi paikkansa isosta pinkistä paletista ja jokaisen napin pohjassa lukee mistä paletista mikäkin on alunperin peräisin. Vain yksi viisikoista oli sellainen, että napeissa ei ollut magneettista pannua, vaan niihin piti liimata pohjaan erilliset magneetit (jotka oli liian isot ja siksi tuo yksi viisikko on ihan vinksallaan). Ja mahtuipa palettiin myös yksi Estee Lauderin vanha look-paletti ja Clarinsin paletti, jota ei koskaan tullut Suomeen myyntiin asti, mutta testerit tuli :D

Ylärivi vasemmalta oikealle:
Dior 308 Khaki Design
Dior 970 Stylish Move
Dior 809 Petal Shine
Dior 508 Nude Pink

Alarivi vasemmalta oikealle:
Dior 030 Incognito
Dior 649 Ready-to-Glow
Estee Lauder 21 Topaz Mosaic
Clarins 06 Graphites


Sinivalkoraitaiseen pienempään palettiin laitoin loput Clarinsin paletit, kaksi uudempaa nelikkoa ja yhden vanhan mallisen nelikon. Raitapaletin pienestä koosta johtuen jouduin kuitenkin asentamaan paletit eri järjestykseen kuin missä ne oikeasti olisivat. Ja kuten ehkä huomaatte, on myös Clarinsin uusissa nelikoissa magneetiton metallipannu :( Harmitti ihan oravana, koska noi Z-palettien mukana tulleet magneettilevyt oli pyöreitä ja aivan liian isoja kulmikkaisiin nappeihin ja sen takia ne jäi tuolla tavalla epäsiististi erilleen toisistaan :( Pitäisi ehkä jaksaa käydä jossain askarteluliikkeessä ja etsiä pienempiä magneettilevyjä.

Vasemmalla ylhäällä neliönä: Clarins 02 Nudes
Vasemmalla alhaalla poikittaisena L:nä: Clarins 01 Pastels
Oikealla pötkönä: Clarins 110 Nudes


Tällä hetkellä mulla on siis neljä täyttä Z-palettea, joista vanhempien kahden järjestystä olen alkuperäisestä hieman muuttanut. Vanhoista paleteista olen enemmän käyttänyt tuota pienempää mustaa, jossa on Clarinsin vanhoja nappeja ja isommasta mustasta huomattavasti vähemmän. Olenkin harkinnut, että pitäisikö joistakin hankkiutua eroon. Uusia paletteja olen nyt jo käyttänyt huomattavasti enemmän kuin vanhaa isoa mustaa.


Uudet Z-paletet ovat muuten vanhoja korkeampia, ei kovin paljoa, mutta jonkin verran kuitenkin. Mulla olisi siis vielä yksi pienempi Z-palette sisältöä vailla, mutta sitä tahtia kuin mulle tulee uusia testeripalikoita töistä, ei se riitä alkuunkaan, vaan pitäisi jälleen tilata pari isompaa palettia lisää. Hmm, noh, ehkä jossain vaiheessa :)

9 kommenttia:

 1. Ooh, en oo kuullutkaan tälläsestä! Ihan mahtava ideana :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen monta kertaa miettinyt tilausta kun mulla on MACejä ilman koteloita. En vaan ole saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa :) Tuohon isoon palettiin menee kuulemma 28 MAC-luomivärinappia.

   Poista
 3. Jos nurkissa pyörii ylimääräisiä Diorin testereitä niin voisin ostaa?

  VastaaPoista
 4. Duvessa: eBaystä saa tyhjiä MAC pro paletteja johon saat ilman koteloa olevat!

  Siis onhan tuo Z-paletti hyvä idea mutta anteeksi kun haukun rakkaitasi mutta minusta paletit ovat rumia. Nyt elä suutu :D mutta en voisi käyttää koska napit ovat irrallaan rumempia kuin kauniissa paleteissa kiinni olevana. Mullakin on Dior testereitä ja ihan hyvin pysyvät muovikotelossa kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä mun tapauksessa olekaan kyse siitä etteikö testerinapit pysyisi muovipalikoissaan kiinni, vaan siitä, että niitä miljoonia muovipalikoita on liikaa ja ilman kansia ne herkästi söhriintyy, kun jonkun toisen palikan kulma osuu luomiväriin ja sitten sitä luomivärijauhoa löytyy joka pirun paikasta tuolla meikkilaatikossa. En tykkää :( Eli mieluummin kerään ne tämmöisiin paletteihin ja pidän ne kolhuilta suojassa.

   Poista
 5. Itse olen myös ihastunut noihin z-paletteihin. Siinä määrin, että olen depotannut kaikki yksittäin tai max nelittäin pakatut luomivärit ja poskipunat. Ihanaa kun ei tarvitse käydä kaikkia paketteja läpi tai täyttää meikkipussia turhilla purkeilla.
  Itse en omista suoristusrautaa ja muilla kikoilla lämmittäminen osoittautui sen verta vaikeaksi, että siirryin suosiolla alkoholiin. Kotoa löytyy 98% alkoholia, jonka saa pipetillä napin ja kotelon väliin, 30s ja nappi on about irti. Paljon turvallisempaa ja helpompaa kun ei ole sulaa muovia ja kuumia metallipannuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se muovi niin paljoa sula, että siitä vaaraksi olisi :)

   Poista