7.1.2013

.793.SISUSTUSHAAVEITA.

Olen lueskellut erilaisia sisustusblogeja jo pitkän aikaa ja etsinyt niistä meille sopivia vinkkejä sisustuksen piristykseksi. Paljon vinkkejä olenkin löytänyt ja tallennellut kuvia kovalevylle myöhempää tarkastelua varten ja hyvä, että olenkin tallentanut, koska monet pikkujutut olisin varmasti unohtanut muuten. Viikonloppuna selailin myöskin Elloksen ja IKEAn nettisivuja ja olen löytänyt ihania juttuja, joilla pystyisin muutaman blogeista tulleen ajatuksen toteuttamaan. Tässä nyt esimerkkinä muutamia juttuja, joilla haluaisin meidän kotia piristää.


Ensinnäkin atk-huoneeseen sopisi hyvin tuo kuluneen näköinen tekstitaulu (1). Ajattelin sitä yhden mustan lipaston päälle, joka on mulla tässä tietokonepöydän vieressä. Sen kaveriksi sopisi kivasti jo olemassaoleva palmuhenkinen viherkasvi, joka majailee samaisella lipastolla ja ehkä pari parfyymipulloa siihen vielä kaveriksi.

Joku noissa kannellisissa peltipurkeissa (2) kiehtoo mua aivan suunnattomasti. En tiedä mitä mä niillä tekisin ja mitä mä niihin laittaisin, mutta nam. Kattolamppua (3) meillä ei tässä huoneessa ole ollut vielä koko aikana, kun on tässä asuttu ja varsinkin näin talvella, kun on muutenkin pimeää, ollaan sitä kaivattu jo moneen otteeseen. No vastaus tähän ongelmaan löytyi IKEAsta ja lamppu roikkuukin jo katossa.


Makuuhuoneessa meillä on tällä hetkellä sellainen väliaikainen riisipaperilamppu katossa, koska ei olla löydetty sen näköistä ja sen hintaista kattolamppua, kuin haluttaisiin ja oltaisiin valmiita siitä maksamaan. Ajatuksena on ollut, että makkariin tulisi musta "kristallikruunu", joka ei kuitenkaan saisi olla kovin kristallinen tai kovin ylettömän kruunumainen. Oikeastaan mitä vanhemman ja rouheamman näköinen, sen parempi. Toistaiseksi tämä Elloksen valaisin (1) on ehkä parhaimmistoa, mihin olen törmännyt (ei kylläkään tuollaisilla pyöreillä lampuilla), mutta ei kuitenkaan ihan 100% sitä mitä haluaisin.

Olen myöskin kaivannut jotain johon laittaa sängyn päältä koristetyynyt siksi aikaa, kun nukutaan ja tuo Ellokselta löytynyt kori (2) voisi ehkä toimittaa juurikin sitä virkaa.


Olen jo pitkään haaveillut jonkinlaisesta itämaisesta matosta (1) olohuoneeseen, mutta Mies on toistaiseksi vielä vähän tätä ajatusta vastaan ja onpahan vähän noita koiriakin tuumailtu, että mitenköhän vaan antaisivat villamaton olla rauhassa (=pissattomana). Haaveilen silti edelleen ja toivon, että jossain vaiheessa vielä tuollainen vastaava matto komeilisi meidän olohuoneen lattialla (eikä sen välttämättä tarvitsisi olla juuri tuo IKEAn matto).

Mulla on ollut yksi korkea paperivalaisin lattialamppuna niin kauan kuin olen asunut omillani ja vaikka se sinänsä on ihan kiva, olen kuitenkin kaivannut jotain toisenlaista ratkaisua sen tilalle ja se löytyi myös IKEAsta (5) ja kyseinen valaisin komeileekin jo meidän olohuoneessa sohvan vieressä :)

Pyöreä metallinen tarjotinpöytä (2) saattaisi olla omiaan pienehkönä sivupöytänä sohvan vieressä, mutta en nyt tiedä onko meillä varsinaisesti tälle tarvetta, vastaavassa tarkoituksessa on kuitenkin jo toinen pöytä. Mutta olisihan tämä komeampi...

Lasipullot (3) houkuttelee aina, tuossakin näkisin mielelläni jonkun yhden kukkasen tai vaikka jonkun känkkyrän oksan oikein mielelläni.

Mä oon aina tykännyt tuoleista/jakkaroista (4), monista erilaisista ja eri tyylisistä ja voisin hankkia niitä vaan lisää ja lisää. Viime aikoina kaikki industrial-henkiset huonekalut ja erityisesti tuolit ovat viehättäneet kovasti ja tämä Ellos-löytö on jotenkin aivan ihana. En ole aivan varma mihin tuon edes sijoittaisin, olohuoneeseen vai nörttihuoneeseen, ja tulisiko siitä istuttava tuoli vai "sivupöytä".

Olen myöskin haaveillut isommasta ruokapöydästä ja eriparisista tuoleista sen ympärille, mutta tässä kodissa sellaiselle pöydälle ei oikein ole tilaa ja sekös harmittaa :( Mutta katsotaan, että josko sitten seuraavassa... sitten joskus.

---

Eli vaikka ollaan tässä jo asuttu kohta pari vuotta (kääk, mihin tämä aika oikein juoksee?) niin silti edelleen on jotain pientä tuunattavaa ja se on mielestäni kiva asia :) Kun silloin tällöin uudistaa jotain kodissa, tuntuu se vähän niinkuin uudelta taas hetken aikaa. Välillä jopa järjestyksen vaihto ihan riittää piristämään kodin ilmettä.

13 kommenttia:

 1. Ai teillä on ATK-huone :D
  Itsekin ihan vitsillä kutsun kaikki it-ihmisiä (sekä ylipäätään tietokonetta ja nettiä) aateekooksi, kun se on niin hupaisa muinaisjäännös yläasteen ajoilta.
  heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä atk-, välillä nörttihuone tai jotain muuta vastaavaa :D Toimii myös vierashuoneena tarvittaessa. Atk-sanasta tulee tosiaankin vähän sellaiset ylä-astevibat mieleen :D

   Poista
 2. Käväiseppä Kampissa olevassa liikkeessä nimeltä Kellopeli! Siellä on vaikka millaisia erikoisia kattokruunuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuu, en ookaan käyny Kampissa pitkään aikaan, ehkä pitäis :D

   Poista
  2. Kannattaa. Mä olin siellä ihan kikseissä, kun näin vaikka millaisia kattokruunuja ja kaikkea muuta ihanaa sisustusjuttua.

   Poista
 3. Hei tämä ei nyt milläänlailla liity postaukseen, mutta tuli ensimmäisenä mieleen kysyä asiaa "lähimmältä asiantuntijalta" tätä, että meikkisiveltimet, jotka ovat aitoa luonnonharjasta esim. huiskut vaikka vuohea, niin leikataanko ne ihan sitä vuohea nylkemättä ja vahingoittamatta millään tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni leikataan, eli ei nypitä tai nyljetä tms.

   Poista
 4. Mitä sun halo-pidennykselle kuuluu? :D Mä väkersin eilen vanhan blogitekstisi innoittamana itselleni sellaisen ja ainakaan arkiaskareet eivät tiputa sitä päästä. Moshaaminen ei taida kuitenkaan tulla kysymykseen tämän kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat olleet käytössä kovasti ja on pitänyt ottaa niistä kunnon kuvat jo vaikka kuinka kauan, mutta pimeä! Ja silloin, kun päiväsaikaan pääsis kuvaamaan, en muista koko asiaa, eli kahtellaan, kun ehdin ja jaksan ja muistan kuvailla tukkaa irrallaan ja päässä :) Mutta toimii kyllä erittäin hyvin. Ei ole kertaakaan ollut sellainen fiilis, että se tippuisi päästä, päinvastoin, tukevalta tuntuu :)

   Poista
 5. Noi tekstitaulut on vaan niin latteita...

  VastaaPoista
 6. Olen seurannut blogiasi ja pidän lukemastani; ole ystävällinen ja
  tutustu vuorostasi ylläpitämääni blogiin - ehkä voimme seurata
  toistemme blogeja?
  Osallistu samalla kilpailuumme ja voita trendikäs digidi rannekoru.
  http://shopista-fi.blogspot.fi/2013/01/voita-digidi-rannekoru.html

  VastaaPoista
 7. Voi että, toi vikan kollaasin metallinen tarjotinpöytä on melkein juuri sellainen kun me just hankittiin meidän kotiin ja mistä viimesimpänä kirjoitin postauksen haha :--D Tosi kätevä pienempään asuntoon, ja mä ainakin tykkään. Noi kannelliset peltipurkit on myös mahtavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sä ostit oman pöytäsi?

   Poista