18.12.2012

.784.CLINIQUE 3-STEP.


Sain töistä kokeiltavakseni Cliniquen 3-Step tuotteet, joita en ole tällä tavalla kokonaisuutena kokeillutkaan aikaisemmin. Olin kokeilusta itseasiassa hyvinkin innoissani ja päätin aloittaa ihan tällaisen muutaman viikon kestävän Clinique-testi-kuurin ja katsoa mitä tämä kokeilu mun iholleni tekee. Kouluttaja arvioi, että olen Clinique-ihotyypiltäni nro 2, eli kuiva sekaiho, jossa T-alue kiiltää ja posket olisivat epämukavan kuivat. En nyt ihan täysin allekirjoita, että posket olisivat olleet kuivat, ennemminkin normaalit niillä hoitotuotteilla mitä olen käyttänyt iholleni ennen tätä kokeilua. T-alue kyllä kiiltelee päivän aikana, enemmän tietenkin kesäaikaan kuin nyt talvella ja ehkäpä tosiaan talvella olenkin ennemmin "kuiva sekaiho" kuin "rasvainen sekaiho".


Pakkauksessa oli tosiaankin nämä kolme tuotetta:

Liquid Facial Soap Mild (dry combination)
Clarifying Lotion 2 (dry combination)
Dramatically Different Moisturizing Lotion

Nämä tuotteet eivät kuitenkaan riitä yksinään kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon, vaikka ovatkin Cliniquella tietynlainen perusta, jotka pitäisi olla jokaisella Clinique-käyttäjällä (oman ihotyypin mukaisina tietenkin).

Clinique määrittää ihotyypit neljään eri luokkaan:

1 = kuiva / erittäin kuiva iho
2 = kuiva sekaiho
3 = rasvainen sekaiho
4 = rasvainen iho

Näistä tulee siis ne kasvovesien numeroinnit, jos olette joskus ihmetelleet. 1-ihotyyppi on siis kuiva kauttaaltaan ja epämiellyttävän kiristävä vuodenajasta riippumatta. 2-ihotyyppi taas kärsii kuivuudesta lähinnä poskien alueella, mutta T-alue saattaa kiiltää. 3-ihotyypillä posket ovat suhteellisen normaalit, mutta T-alue on huomattavan rasvainen ja ihohuokoset saattavat olla suurehkot ja näkyvät ja näppyjäkin saattaa olla silloin tällöin. 4-ihotyyppi taas on kauttaaltaan rasvainen ja kärsii yleensä suurista ihohuokosista, huomattavasta kiiltelystä ja näpyistäkin mahdollisesti.


Mutta tosiaan, kuten sanoin, nuo kolme tuotetta ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan kokonaisuudesta saadaan täydellinen vasta lisäämällä siihen hoitotuotteet ja meikinpoistotuotteet.

Mun iltarutiiniin kuului nämä tuotteet:

Lumene Hoitava Puhdistusöljy (meikinpoisto silmistä ja kasvoista)
Clinique Liquid Facial Soap Mild (ihonpuhdistus)
Clinique Clarifying Lotion 2 (kasvovesi)
Clinique DDML (esikosteuttaja, joka auttaa hoitovoidetta imeytymään paremmin)
Sensai Premier The Cream (hoitovoide)
Clinique All About Eyes Serum (silmänympärysseerumi)

Koska hieman pelkäsin tuon alkoholipommikasvoveden vaikutusta ihooni, otin varmuuden vuoksi iltarutiineihin hoitovoiteeksi erittäin täyteläisen ja hoitavan Sensain Premier-linjan voiteen, jota olen muhitellut peilikaapissa jo pienen ikuisuuden ja se taisi olla ihan hyvä valinta.


Aamulla käytössä oli tietenkin yksi tuote vähemmän, koska meikkiä ei tarvitse aamulla poistaa, eli aamurutiineihin kuului seuraavat tuotteet:

Clinique Liquid Facial Soap Mild (kasvojen aamupuhdistus)
Clinique Clarifying Lotion 2 (kasvovesi)
Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel (esikosteutus)
Clinique Even Better Cream (hoitovoide aurinkosuojalla)
Clinique All About Eyes Serum (silmänympärysseerumi)

DDML:n vaihdoin aamulla ihan tarkoituksella DDMG:hen, eli geeliin, koska epäilin Lotionin aiheuttavan ennenaikaista ihon kiiltelyä päivän mittaan. Päivävoiteena tosiaankin oli joskus aikaisemmin Cliniquelta saatu Even Better päivävoide (dry combination), jossa on suojakerroin 20.


Pureudutaan ensin tähän puhdistussaippuaan, eli Clinique Liquid Facial Soap Mild -tuotteeseen. Tästä on tosiaankin olemassa myös yksi hellävaraisempi (Extra Mild, jota Paula Begoun suosittelee ennemmin kuin tätä Mild-versiota) ja yksi tujumpi (Oily Skin Formula) versio ja myös palasaippuaversiot niille, jotka eivät tykkää näistä geelimäisistä. Tuote vaahtoaa hyvin veden kanssa ja tätä on miellyttävä käyttää, vaikka tuoksu onkin sellainen perinteinen semitunkkainen, joka yleensä vaivaa tuoksuttomia tuotteita. Ei kuitenkaan pahimmasta päästä, mutta en pistäisi pahakseni, jos tuote tuoksuisi vähän paremmalta. Puhdistusgeelinä/vaahtona muuten mielestäni oikein kiva. Ei jättänyt ihoa mitenkään erityisen nitiseväksi eikä jättänyt mitään kalvontunnettakaan. Pidemmällä aikavälillä huomasin, että ihoa alkoi kiristämään tuotteen käytön jälkeen enemmän kuin muiden vastaavien kanssa, eli vaikka onkin "mild" en välttämättä suosittelisi pintakuivalle iholle. Käytin tätä kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena iltaisin ja yksinään (tai no, kasvoveden kanssa) aamuisin. Liquid Facial Soap Mild ei nostanut esiin mitään erityisiä tunteita, fiilis tästä jäi melko neutraaliksi, joskin ehkä asteen positiivisen puolelle kuitenkin, koska tämä oli tuotteena parempi ja mukavampi, kuin alunperin oletin.


Cliniquen myydyin kasvovesi (ellei jopa koko sarjan myydyin ihonhoitotuote) on tämä violetti "kakkosen kasvovesi", eli Clinique Clarifying Lotion 2. Koska fanitan Paula Begounia ja uskon hänen tietävän asiansa, olen aina ollut erittäin skeptinen näitä Cliniquen numeroituja kasvovesiä kohtaan (tosin olin skeptinen niitä kohtaan jo ennen kuin tiesin mitään Paulasta), koska kaikissa näissä alkoholi on toisena raaka-aineena tuotteessa heti veden jälkeen. Sen lisäksi tässä kakkosessa on ihoa ärsyttävää taikapähkinää (witch hazel) ja mentholia, joista erityisesti jälkimmäisen kyllä myös tuntee iholla. Ja kun sanon, että tuntee niin todellakin tarkoitan, että tuntee. Kun kasvot on pyyhkinyt tällä kasvovedellä, ensinnäkin silmät täytyy pitää kiinni, kun liikkuu vanulapun kanssa silmien lähellä, koska muuten tuntuu silmissä epämukavalta ja toiseksi iho alkaa pian tuntumaan todella kylmältä ja se tietenkin johtuu mentholista. Vähän kuin hieroisi iholleen nestemäistä hammastahnaa.

Ymmärrän kyllä jollain tasolla, että miksi jotkut tykkää tästä: iho tuntuu siltä, kuin se olisi räjäytetty puhtaaksi ja sen lisäksi kylmä tunne tuo virkistävän ja raikkaan fiiliksen (kiva erityisesti aamulla). Mutta kumpikaan noista jutuista ei tee tästä tuotteesta hyvää, enkä suosittelisi tätä myöskään tämän mun kokeilun perusteella kenellekään, joka välittää ihostaan. Uskallan väittää, että tämän muutaman viikon kokeilun jälkeen mun ihon kuivahko ja kireähkö olotila at the moment johtunee pääasiassa tästä kasvovedestä. Nyt "kuurin" loppupuolella olen huomannut poskilla ja nenän alueella joitakin alueita, joissa iho on lähtenyt hilseilemään ja kasvojen pesun jälkeen iho tuntuu huomattavasti normaalia kireämmältä ennen kuin ehdin laittamaan iholle voiteita. Itseasiassa mulla tuntuu olevan huomattavasti suurempi kiire saada mikä tahansa voide kasvoille pesun jälkeen kuin mitä aikaisemmin toisten tuotteiden kanssa oli. Olen melko vakuuttunut siitä, että mun iho on tällä hetkellä huomattavasti kuivempi kuin mitä samaan aikaan viime vuonna.

Puteli ei todellakaan ole vielä tyhjä, mutta aion jättää tämän nyt jäähylle ensi kesään saakka, koska ainakaan talviaikaan tämä ei tunnu olevan hyvä tuote mun iholle. Epäilen vahvasti onko kesälläkään, mutta ainakaan silloin ei pitäisi ihossa olla pintakuivuutta, kuten talviaikaan saattaa olla.


Kuvassa on geeli, mutta yritän kattaa tässä osiossa sekä Lotionin että Gelin. Kolmas vaihe Cliniquen 3-Step -systeemissä on DDML tai DDMG, jonka tarkoitus on antaa iholle lisäkosteutta ja helpottaa tämän päälle laitettavan hoitovoiteen imeytymistä. Lisäkosteus onkin tarpeen, jos käyttää Cliniquen omia puhdistustuotteita...

Aloitetaan DDML:stä, eli Dramatically Different Moisturizing Lotionista. DDML perustuu mineraali- ja seesamiöljyyn ja on tarkoitettu normaalista kuivalle ihotyypille ensimmäiseksi hoitotuotteeksi. Koostumus on helposti levittyvää ja ohuehkoa emulsiota, joka imeytyy suhteellisen nopeasti (paitsi jos laittaa liikaa kerralla, silloin se jää iholle pyörimään keltaraitaisena pitkäksi aikaa). Mä käytin tätä Lotion-versiota iltaisin, koska tämä on vähän öljypitoisempi ja olen aina tykännyt käyttää iltaisin kosteuttavampia ja täyteläisempiä tuotteita kuin päivällä, jotenkin tuntuu, että mun iho pysyy tällä tavalla paremmin tasapainossa. Tuoksu tässä on perinteinen tuoksuttoman tuotteen tyylinen, eli ei mitenkään erikoinen, mutta ei erityisen epämiellyttäväkään tässä tapauksessa. Tämä jätti vähän kylmäksi kuitenkin, ideana ihan hyvä ja näin, mutta ei mitenkään erikoinen tuotteena, en ostaisi.

DDMG, eli Dramatically Different Moisturizing Gel, on taas tarkoitettu seka- ja rasvaisemmalle ihotyypille samaan tarkoitukseen kuin Lotion, eli varsinaisen hoitovoiteen alle tuomaan iholle lisäkosteutta ja helpottamaan hoitovoiteen imeytymistä jne. Jopa Paula on sitä mieltä, että tässä on huomattavasti Lotionia parempi koostumus, vaikkakaan ei yllä samalle tasolle kuin Cliniquen monet muut kevyet kasvovoiteet. Tuossa ainakin olen samaa mieltä Paulan kanssa, että tykkäsin tästä Gelistä enemmän kuin Lotionista. Ensinnäkin tämä imeytyy helpommin ja nopeammin ihoon kuin Lotion, tuntuu mukavammalta ja ohuemmalta ja vieläkin helpommalta levittää. Voisin kuvitella, että tämä saattaisi jopa riittää kosteusvoiteeksi kesällä (päivällä), mutta talvella kaipaan tähän päälle kyllä toisen tuotteen ennen meikkivoidetta. Sain tästä tuotteesta täysikokoisen putelin koulutuksesta ja luulen, että tämä tosiaankin tulee käytettyä kokonaan toisen voiteen alla aamuin illoin.


Aamuisin käytin hoitovoiteena Cliniquen Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer -voidetta, jossa on suojakerroin (SPF 20), eli tämä on tarkoitettu päivävoiteeksi normaalista kuivalle ihotyypille. Tämä voide ei kylläkään tunnu yhtään kuivan ihon voiteelta. Olen huomannut monien Cliniquen voiteiden kohdalla samantyyppistä fiilistä: suunnilleen kaikki kuivallekin iholle tarkoitetut tuotteet on tosi kevyen tuntuisia ja jättää melko mattaisen pinnan iholle. Sama olo jäi tästäkin, iho tuntuu lähinnä kevyesti kosteutetulta, mattapintaiselta ja voide imeytyy ihoon todella nopeasti eikä jätä mitään voidemaista/rasvaista tunnetta ihon pintaan, itseasiassa hetki levittämisen jälkeen iho tuntuu melkein siltä kuin siihen ei oltaisi mitään laitettukaan. Suosittelisin tätä voidetta ennemmin sekaihoisille kuin kuivaihoisille.

---


Tässä vielä ensimmäisessä kuvassa esiintyvien kolmen tuotteen INCI:t.

Tämän Clinique 3-Step kokeilun seurauksena tosiaankin totesin, että täyteläisemmistä yövoiteista huolimatta mun iho alkoi tuntumaan normaalia kuivemmalta näiden tuotteiden kanssa jo muutamassa viikossa. Tämän kokeilun perusteella väittäisinkin, että Cliniquen ihotyyppiluokittelut eivät välttämättä pidä paikkaansa ja suosittelisinkin useimmille tuotteet, jotka ovat yhtä tai kahta numeroa alempana kuin periaatteessa ihotyypin mukaisesti pitäisi olla. Cliniquen tuotteet ei yleisesti ottaen ole kovin kosteuttavia tai ravitsevia, tai ei ainakaan nämä, joita mä kokeilin ja joita olen työpaikalla testaillut kämmenselkään.

Kasvosaippua oli ihan jees, mutta jos ostaisin sellaisen Cliniquelta, ostaisin luultavasti sen Extra Mild -version. Kakkosen kasvovettä en edelleenkään suosittelisi kenellekään, koska se on ihoa ärsyttävä ja kuivattava, mutta edelleen se Mild Clarifying Lotion on erinomainen ja ainut Cliniquen kasvovesistä, jota voin suositella täydestä sydämestäni. DDML on vähän plääh, mutta DDMG ihan jees, mutta en tiedä laittaisinko siihen kuitenkaan omia rahojani kiinni. Even Better -voide vaikuttaa ihan hyvältä päivävoiteelta kiiltävyyteen taipuvaiselle sekaiholle, mutta kuivalle (jolle se on alunperin tarkoitettu) en välttämättä suosittelisi ilman tehokosteuttavaa seerumia tms.

En nyt aivan vakuuttunut näistä 3-Step tuotteista, jotka mulle suositeltiin, mutta ajatuksen ja idean tasolla annan tälle kyllä täyden kympin, kunhan tuotteet on valittu oikeasti kunnolla ihotyypin mukaisiksi. Väitän kuitenkin, että useimmille kaikista paras ihonhoitococktail löytyy kun kokoaa tuotteita vähän sieltä ja täältä eri sarjojen parista, ei välttämättä kaikkia tuotteita yhdestä sarjasta. Ja oikeastaanhan hyvä ihonhoitorutiini on 6-Step eikä mikään 3-Step:

1 - meikinpuhdistus
2 - ihonpuhdistus
3 - kasvovesi / kuoriva neste (BHA/AHA)
4 - geelivoide / hoitovesi
5 - (seerumi ja) hoitovoide (ihon huolenaiheen mukainen)
6 - silmänympärystuote

Kun kaikki nämä osa-alueet on kunnossa, myös ihon pitäisi olla kunnossa. Eli jollain tasolla Clinique on ihan oikealla tiellä, mutta monissa tuotteissa on vielä vähän toivomisen varaa raaka-aineiden suhteen.

---

KAKSI VIIKKOA TESTAUKSEN JÄLKEEN:

Vaihdoin tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen sen kakkosen kasvoveden siihen suosimaani Mild Clarifying Lotioniin ja johan alkoi lyyti kirjottaan. Tällä on nyt menty kohta parisen viikkoa ja jo viikon sisällä iho näytti taas paljon paremmalta kuin muutaman viikon kakkos-kokeilun aikana. Muuten pidin tuotteet suunnilleen samana, paitsi yövoide oli pakko vaihtaa, kun purkki tyhjeni, mutta korvaava oli yhtälailla paksuhko kuin edellinenkin.

Eli pelkällä kasvoveden vaihtamisella pääsin eroon kiristelevästä tunteesta ja paikoittaisesta ihon hilseilystä ja todistin samalla, että kakkosen alkoholi-menthol-pitoinen kasvovesi ei todellakaan ole mun tuote, ei ainakaan tähän vuodenaikaan ja epäilen onko se sitä minään muunakaan vuodenaikana. Puhdistustuote kiristelee iholla kyllä edelleen heti pesun jälkeen ja onkin helpotus saada tämä geelimäinen kasvovesi iholle.

Muita Cliniquen tuotteita käyttäviä? Miten 3-Step toimii teillä, vai toimiiko?

12 kommenttia:

 1. Nykyään tuossa voiteessa on näköjään pumppu! Edistystä! Mulla oli joskus sata vuotta sitten tuo samainen voide, mutta ilman pumppua. Ja kaikkihan tietää miten helppoa on puristaa lasipulloa. Pulloa oli pakko säilyttää ylösalaisin jos mieli saada voidetta ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sama juttu! Luulinkin, että olin ostanut virheellisen tuotteen, mutta ilmeisesti pumputtomuus onkin ollut vakio!
   Ja joo. Ylösalaisin se nököttää...

   Poista
  2. Se vissiin riippuu siitä, että minkä kokoinen törppö on kyseessä, toi mun tais olla 100ml ja siinä on pumppu. Muistaakseni pienemmissä ei ole? En ole ihan varma, kun harvemmin töissä tulee availtua pakkauksia ihan huvikseen.

   Pumputonta puteliahan sitten "hakataan" kämmentä vasten (suuaukko kämmeneen päin, tietty) ja kyllä sieltä se mönjä ulos tulee :)

   Poista
 2. Mulla on menossa ensimmäinen pidempiaikainen kokeilu ilman tota kakkosen kasvovettä (kerran kiireessä sorruin tosin). Iho voi ihan hyvin, mutta puhdasta ei tunnu tulevan ilman, että käytän sitten muita jytkyjä sen sijaan. :D Ilman tuota tuntuu, että jopa kevyehkö kosteusvoide on liikaa, ja iho tuntuu rasvaiselta. Lutraan vedellä järjettömästi, koska se kuivattaa. Hinkuttelen naamaani ties mitä naamioita, sekaihon tuotteita ja kuorintoja enemmän kuin yleensä. Pesen kasvot useaan kertaan. Positiivinen asia tässä? En voi luistaa ihonhoidosta, koska ei tunnu puhtaalta. :D

  Tuo mentholin/alkoholin/ties minkä tunne muuten laimenee ajan mittaan todella paljon. Huomaan sen vasta, jos käytän kakkosen sijaan kolmosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun iho on tietty tottunut siihen kakkoseen ja nyt kun sitä ei olekaan se saattaa jonkin aikaa tuntua rasvaisemmalta kuin kakkosen kanssa, mutta kaiken järjen mukaan sen pitäisi kyllä tasapainottua ajan kanssa jos tuotteet muuten on ihotyypin mukaisia :) Mutta hyvä, että ainakin ihonhoitoon tulee muuten panostettua nyt entistä enemmän :D

   Poista
 3. Sodium Laureth Sulphate. Tätä käytetään viemärinpuhdistusaineissa samoin kuin kosmetiikassa. SLS:ää on myös hammastahnoissa. Että kyllä "puhdasta" tulee, koska aine vaahtoaa runsaasti. Eri asia mitä sulfaatit tekevät iholle. Jotkut kosmetiikkasarjat ovat jo hylänneet sulfaatit ja parabeenit, puhumattakaan öljyteollisuuden halvoista oheistuotteista (petrolatumin eli vaseliinin ja mineraaliöljyt, jotka kaikki tukkivat ihohuokosia muodostamalla pinnalle kelmun: mikään ei mene sisään eikä ulos, joten sileää tulee). Eivät kuitenkaan Clinique tai Elizabeth Arden jne jne... Ja me maksamme vaseliinista ja SLS:ta.

  VastaaPoista
 4. Ostin toissakesänä sen kasvosaippua extra mild -version (ajattelin että se olisi kiva hellävarainen kakkosputsari) ja jäi aika huijattu olo. Se ei vaahtoa ollenkaan, vaan on enemmänkin hajusteetonta puhdistusmaitoa (eli ällöttävää). Jos tuotteen nimessä on soap, niin ei sen pitäisi olla vaahtoamatonta emulsiota. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh!? Mäki oon elänyt siinä käsityksessä, että se myös vaahtoaa o.O En luonnollisestikaan ole sitä kokeillut, mutta jotenkin "soap" antaa kyllä näin ymmärtää.

   Sulle varmaan sopis vaahtoputsariksi esim. Clarinsin Shea Butter Cleansing Foam tai vaikka Estee Lauderin vaaleanpunainen puhdistusvaahto. Ne on molemmat kuivalle iholle tarkoitettuja, vaahtoaa kyllä, mutta ei jätä kireää tunnetta iholle, varsinkaan toi Clarinsin.

   Poista
 5. Mä olen nyt syksystä asti vaihtanut ihonhoitotuotteita Cliniqueen ja aiempiin tuotteisiin verrattuna nämä tuntuvat toimivan! Kasvoveden kanssa on vain hienosäätöä, mild tuntuu liian miedolta, ykkönen avaa ihanasti "talitukkeumia" mutta sitten taas tuntuu kuivattavan poskia..käytin ykköstä pienen testipullollisen verran, ja ddmg:n ja hoitohoiteen päälle läträsin vielä apteekin perusvoidetta, hurjasti. Ehkä ostan sitä ykköstä isomman pullon ja vaihtelen sitten sen ja mildin välillä, ihon kunnon mukaan. Toisaalta, Paulan bha-kuorintalotion myös kiinnostaisi, se voisi ehkä olla tuota kasvovettä parempi vaihtoehto?

  Mutta itse arvostan Cliniquessa sitä, että tuotteet ovat hajusteettomia. No, raaka-aineet tuoksuvat mutta ne eivät kuitenkaan sisällä sitä lisättyä hajustetta! Kolme askelta, kolme minuuttia on taas sitten aika kova lupaus, ottaen huomioon että ddml/ddmg:n ohella käytetään myös hoitovoidetta sekä meikkaavien on kuitenkin poistettava se meikki ennen kasvosaippuaa :D Mulla on muuten kans sama hoppufiilis, naaman pesun jälkeen on kiire saada sille rasvat lätkittyä! ( ja se kolme minuuttia on kyllä mulla varmaan yhteensä kymmenen minuuttia, vähintään :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paulan BHA-kuorintaahan voi periaatteessa käyttää kasvoveden sijaan, riippuu vähän millaiset puhdistustuotteet on käytössä.

   Clinique onkin itseasiassa ainut selektiivisiin sarjoihin luokiteltava merkki, joka on täysin hajusteeton. Monilla merkeillä on joku yksi linja, jossa on hajusteettomat tuotteet, mutta mikään muu sarja ei boustaile täydellä hajusteettomuudella, päinvastoin.

   Tosin tämä Cliniquen mainoslause "100% Fragrance Free. Allergy Tested" antaa mielestäni vähän väärän kuvan siitä, että sarja olisi jotenkin automaattisesti kaikille herkkänahkaisille sopiva. Sehän vaan kertoo sen, että tuotteet ovat hajusteettomia, eli jos sattuu olemaan hajusteille yliherkkä niin go for it, mutta jos ei niin ei ne sen kummempia ole kuin muidenkaan merkkien tuotteet. Allergiatestattuhan taas on ihan kaikkien sarjojen tuotteet, niin kalliimmat kuin halvemmatkin eikä se siltikään estä sitä, että joku olisi tuotteelle allerginen, koska ihmisiä tässä maailmassa riittää ja aina on joku joka on jollekin tuotteelle allerginen, ihan varmasti.

   Poista
  2. Clinique sopii myös hyvin muka-allergisille myytäväksi. Jos muistat Virven kirjoituksen näistä muka-allergikoista. :D

   Poista
 6. Mild kasvovesi toimii ihan hyvin, kakkonen on liian jytyä ja kirvelee. Mild cleansing soap on perustuote eli ihan jees, mutta vastaavia on useilta merkeitä. Dermatologican cleansing gel on esimerkiksi mieluisampi.
  Sarjan rasvat monesti eivät tunnu imeytyvän iholleni. Kolmoisvaiheen rasvaa kokeilin, jonkun 90-luvun mallin sitä suositellessa. Ei kosteuttanut ollenkaan.

  Silmänympärysrasva All about eys on ollut usein käytössä ja siitä pidän. Moisture surge rasvat ja sen sarjan värillinen päivävoide toimii 2 sävyssä hyvin (Sensailta on 202 käytössä). Sen sijaan BB-rasvan koin taas jättävän kalvon. Ihoni on normaali/sekaiho, eikä erityisen herkkä. Mieheni on hakusteyliherkkä, jonka vuoksi käytän melko vähän hajustettuja tuotteita.

  VastaaPoista