14.12.2012

.782.CLARINS ODYSSEY -MEIKKEJÄ.


Kerroinkin tuossa jo hieman aikaisemmin, että ostin vihdoinkin pitkän harkinnan jälkeen tämän ihanaakin ihanamman Clarinsin joululookin Odyssey -paletin, jossa on tuollainen kaunis huurteinen kuviointi paletin pinnassa.


Paletti on sisältä kuitenkin täysin samannäköinen kuin muutkin Clarinsin nelikkopaletit: löytyy peili, kaksi vaahtomuovisivellintä ja neljä luomivärinappia.


Paletin sisältämät luomivärit on hämmentävän monikäyttöisiä ja näillä on helppo luoda erilaisia lookkeja erilaisiin tilanteisiin ja fiiliksiin. Paletti on paitsi erinomainen arkimeikki-paletti, sillä saa myös yhtä helposti kimmeltävän ja/tai tumman juhlalookin.


Paletin mukana tuli lappunen, jonka molemmilla puolilla oli yksi meikkivinkki. Toisella puolella oli ehdotus, jossa oli käytetty kaikkia neljää luomiväriä, myös tuota herkullista kultaa ja toisella puolella tummanruskea smoky-henkinen meikki ilman kullankimellystä.


Ensin esittelen teille meikin, jossa on käytetty tuota metallisena hehkuvaa kultaa. Luin eräästä ulkomaisesta kosmetiikkablogista, että bloggaajalla oli ollut suuria ongelmia saada tuota kultaluomiväriä levittymään luomelle hyvin, joten tietenkin hyökkäsin tämän kultanapin kimppuun hieman epäröiden. En kuitenkaan ymmärrä, että miten tätä kultaluomiväriä muka ei voi saada levittymään hyvin. Vai oletteko sitä mieltä, että tässä silmämeikissä kulta olisi epätasainen tai "chunky"?

Laitoin silmämeikin pohjalle Urban Decay Eyeshadow Primer Potionin niinkuin aina, otin ihan pienen määrän kultaluomiväriä sormenpäähän ja töpöttelin ja taputtelin luomivärin liikkuvalle luomelle suoraan UDEPP:n päälle. Ei mitään liian isoa tai hankaavaa liikettä, ettei kultaa varise turhan paljoa poskipäille, vaan nimenomaan töpötellen ja ikäänkuin pienin pyörivin painelevin liikkein. Sitten vain muut luomivärit kaveriksi ja avot, valmista on. En kokenut, että tämä olisi tällä tekniikalla levitettynä juurikaan edes varissut (ihan vähän joo, mutta paljon vähemmän kuin voisi kuvitella). Kannattaa siis unohtaa kaikki mahdolliset karvasiveltimet, kun tätä kultaa lähtee luomille levittämään, en usko, että ne toimii yhtä hyvin vanha kunnon sormenpää.

Ulkonurkkaan levitin tummaa ruskeaa, häivytyksessä aavistus vaaleampaa ruskeaa ja kulmaluulla ja sisänurkassa paletin vaaleinta sävyä. Kaikista lähtee pigmenttiä oikein hyvin irti, en huomannut mitään ongelmaa sen suhteen, vaikka tuo eräs bloggaaja moittikin, että napeissa olisi muka huono pigmentti. En allekirjoita samaa väitettä. Olen nyt tehtyt tätä samaa meikkiä useampaan kertaan ja joka kerta olen saanut vähintään yhtä hyvän lopputuloksen kuin tässä kuvatussa meikissä ja kultaluomiväri on käyttäytynyt joka kerta oikein hyvin ja pysynyt paikoillaan koko päivän täysin moitteettomana, eli tämä kuvattu meikki ei ollut mikään poikkeus sääntöön. En ole vielä kertaakaan saanut silmämeikkiä epäonnistumaan tällä kullalla. Olen myöskin töissä käyttänyt tätä palettia muutamien asiakkaiden silmämeikeissä ja hyvin se on toiminut sielläkin, vaikka käytin eri pohjustustuotetta (Elizabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer). Eli kyllä, tämä paletti toimii, myös tuo kultanappi, kunhan oppii tekniikan miten se kultaluomiväri kannattaa levittää.


Nyt, kun sain tuon vuodatuksen ulos systeemistäni, jatketaan kahteen toisenlaiseen meikkiin, jotka tällä paletilla olen tehnyt ja tosiaan ilman sitä kultaa nämä kaksi muuta, että näette miten tätä voisi käyttää arkisempaan meikkiin.

Ensin tämä tummempi smokyhenkinen silmämeikki, jossa on käytetty koko liikkuvalla luomella tummaa ruskeaa, häivytyksessä hieman vaaleampaa ruskeaa ja kulmaluulla ja sisänurkassa jälleen paletin vaaleinta sävyä. Tähänhän voisi tietenkin lisätä sitä kultaa vaikka pelkästään ihan sisänurkkaan tai mitä nyt sitten keksiikään, mutta tällä kertaa tosiaan tämmöinen tummempi meikki ilman kimmellyksiä.


Viimeisenä vielä huomattavasti vaaleampi kokonaisuus samalla paletilla toteutettuna. Laitoin koko luomen alueelle ripsirajasta kulmakarvoihin saakka paletin vaaleinta sävyä, jossa on hämmentävän hyvä pigmentti, kuten ehkä näkyy. Luomivakoon levitin melko kevyellä kädellä tummaa ruskeaa karvasiveltimellä (että jälki on pehmeämpi eikä niin intensiivinen kuin vaahtomuovisiveltimellä tai sormin) ja jatkoin samaa tummanruskeaa hieman myös alaluomelle. Nestemäinen rajaus (Sensai Liquid Eyeliner) antaa meikkiin särmää, mutta kokonaisuus pysyy silti kevyenä ja raikkaana.

Sen olen huomannut luomiväreistä ylipäätään, että jos luomiväriä levittää suoraan UDEPP:n päälle, siitä saadaan enemmän pigmenttiä irti, jos taas levittää UDEPP:n päälle ensin jonkun vaalean luomivärin koko meikattavalle alueelle ja sitten vasta tummempia sen päälle, toistuu ne tummemmat luomivärit paljon kevyempinä kuin suoraan UDEPP:n päälle levitettyinä. (Loogisesti ajateltunahan tämä on tietenkin täysin päivänselvää, mutta ehkä kaikki eivät ole sitä hoksanneet.) Siksi tässä viimeisessä meikissä tummanruskea näyttää paljon kevyemmältä, kun alla on ensin vaalea luomiväri ja lisäksi käytin karvasivellintä tumman luomivärin levittämiseen ja sormea taas vaalean luomivärin levittämiseen. Sormin levittäessä luomiväreistä saadaan paljon enemmän pigmenttiä irti kuin karvasiveltimellä ja sormin ei tarvitse luomivärejä kerrostaa niin paljoa, eli meikin teko on nopeampaa.

Eli jos haluaa kaikista silmämeikkiin tulevista luomivärisävyistä parhaimman pigmentin irti, kannattaa ne levittää omalle alueelleen suoraan pohjustuksen päälle. Sitten, kun paikalla on jo joku luomiväri, on sen päälle tulevalla helpompi häivyttää rajaa. Mä levitän yleensä tummat luomivärit ensin, sitten vasta vaaleat, joilla yleensä suoritan myös häivyttämisen siinä luomivaon ja kulmaluun välimaastossa.


Oho, tästä tuli vähän tällainen tutorial-henkinen paasaaminen, mutta ehkä te kestätte :) Odyssey-paletilla tehtyjä meikkejä tulee varmasti blogiin enemmänkin jossain vaiheessa, mutta tässä nyt ainakin nämä ensimmäiset kolme tyyliä, joita olen sporttaillut jos useampaan otteeseen kaikkia. Clarins Odyssey-paletti kustantaa Stockmannilla 45€ (Sokoksella n. 50€).

11 kommenttia:

 1. Oi että, tuo on kyllä niin mahdottoman kaunis paletti, että tekisi mieli hankkia se vain ulkonäön takiakin. Tosin sisältö näyttää yhtä herkulliselta ja kauniita meikkejäkin sillä näköjään saa tehtyä. :)

  VastaaPoista
 2. Tämä paletti on todella kaunis ja kävinkin sitä kokeilemassa edellisellä kauppareissulla. En kuitenkaan päässyt yli siitä, että sävyt ovat hyvin samantyyppisiä kuin Naked-paletissa ja yleensäkin todella monessa viime vuosina myynnissä olleessa kultaa ja ruskeaa yhdistävissä paleteissa. Paletti jäi siis kauppaan, vaikka se onkin todella upea ulkoisesti pakkauksen kuin luomiväriensä suhteen.

  Tekemäsi esimerkki meikit on vallan pukevia, vaikka meni hetki tottuakin piilolinssi-silmiisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle isoin syy hankkia tämä oli tuo kultanappi. Kyllähän mulla kultaa löytyy muistakin paleteista, mutta ei näin selkeästi kimmeltävää, metallisen näköistä kultaa. Valokuvissa tuo ei todellakaan tule esiin niin kauniisti kuin livenä ja liikkeessä :) Toki multakin löytyy Naked 1 ja 2 ja molemmissa on kulta, mutta jotenkin tämä oli silti eri asia (huomaatko miten yritän selitellä edelleen itselleni perusteluita, että tämä paletti oli kannattava ostos :D)

   Poista
 3. Mä olen niin ihastellut, himoinnut ja kuolannut tuota paletti. Se on niin nätti <3 Olen kuitenkin jättänyt sen ostamatta juuri sen vuoksi, että tuota kultaa on parjattu todella paljon (ja siksi, että olen kosmetiikan ostamisen suhteen säästöliekillä)). Nyt tuli taas sellainen olo, että tuon voisi vaikka hankkiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia kultanapin kanssa enkä oikein ymmärrä miksi sitä parjataan niin paljon :/ Ehkä se on vaan tekniikasta kiinni.

   Poista
 4. Kauniita meikkejä ja paletti on ihana vaikka en Clarins fani ole :) tuosta kullasta tulee mieleen OPI Golden eye kynsilakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa puuttuukin sellainen oikein kunnollinen kultakynsilakka, kaikki mun kultaiset on sellaisia vaalean kylmiä kultia, ei tällaisia lehtikultamaisia :)

   Poista
 5. Joo tää on kyllä hieno. Mä en vaan ole kovin tykästynyt Clarinsin luomiväreihin noin yleensä, ne on vaan jotenkin jääneet aina vähemmälle käytölle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon viime aikoina tykästynyt juurikin noihin uusiin nelikoihin, mutta niissä on melkeinpä aina yksi nappi, joka on liian glitterinen ja huonopigmenttinen :(

   Poista
 6. Voi, tuo smoky meikki on ihana! Ja tosi kauniita sävyjä muutenkin, teit hyvän ostoksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jee, joku on mun kanssa samaa mieltä hyvästä ostoksesta :D

   Poista