17.11.2010

.391.NORMIMEIKKI- JA EYELINER-TUTORIAL.

Arvontaan osallistuminen on päättynyt, pyrin suorittamaan arvonnan mahd. pian, kunhan ehdin käydä läpi kaikki vastaukset :) Sitä ennen vähän meikkitutoriaalia.

Multa on kyselty muutamaan otteeseen, että miten ihmeessä mä pystyn tekemään siistin silmämeikin melkein pelkästään sormia käyttämällä. Mä sitten päätin, että joskus mä vielä teen tämmöisen postauksen, jossa yritän asiaa havainnollistaa edes vähän ja nyt on se päivä :)


Aloitetaan luonnollisesti meikkaamattomasta silmästä, jossa on pohjalla meikkivoidetta ja puuteria ja muuta sen sellaista mukavaa, joka helpottaa tätä projektia aika huomattavalla tavalla.


Mä päätin tehdä tämän esittelyn Sensai ES01 -paletilla, jota olen taas viime aikoina käyttänyt turhankin runsaasti.

VASEN: Ensin valitaan, että mikä sormi on itselle se paras työkalu. Mulla se on oikean tassun keskisormi, koska se on sopivan pyöreän muotoinen (sellainen pullea) ja siinä on sopivasti myöskin kynsi tällä hetkellä lyhyin, eli helpottaa tätä hommaa aivan huomattavasti. Sormella otetaan siis luomiväriä ihan reilusti, itse teen tämän värin kanssa aina muutaman edestakaisen liikkeen, koska värinappi on pitkänmallinen.

OIKEA: Sitten väri viedään sormella luomelle haluttuun kohtaan. Itse aloitan aina suunnilleen luomen keskeltä ja siirryn sitten pikkuhiljaa sisänurkkaan päin ja otan aina lisää väriä sormenpäähän tarvittaessa. Mä saatan pyöritellä sormea luomella tai sitten edestakaista liikettä, ylhäältä alas ja alhaalta ylös ja sivulta toiselle ja mitä kaikkea, kunhan lopputulos on suhteellisen tasainen ja pigmenttiä on mukavasti joka puolella.


Tässä välissä mä pyyhkäisen meikkisormen aina johonkin, koska nyt vaihdetaan väriä, se voi olla vaikka vessapaperinpala tai kuten mun tapauksessa: kotihousujen lahje :D

VASEN: Eli sitten vaihdetaan väriä ja aletaan duunaamaan silmän ulkonurkkaa. Tällä kertaa päätin aloittaa hennommin ensin tuolla kultaan vivahtavalla vaaleammalla ruskealla ja pyöräytän sormea siinä ihan reilulla kädellä ja vien sen sitten luomelle.

KESKIMMÄINEN: Ensin teen ulkonurkassa yhden vetävän liikkeen ulkonurkasta ripsirajaan päin ja teen pieniä vetäviä liikkeitä myös yläviistoon silmän puolelle.

OIKEA: Lisää väriä sormenpäähän ja nostan väriä myös luomivakoon ja sen yli kulmaluuta kohden. Häivytän luomivärin siis samalla, kun sitä levitän ja teen sen hennolla otteella pelkästään edestakaisin liikkein halutulla alueella ja pikkuhiljaa siirryn ylemmäs ja ylemmäs. Joskus saatan vielä puhtaalla sormella pyyhkiä luomivärirajaa edestakaisin liikkein.


VASEN: Sitten otan käyttöön toisen noista minisiveltimistä, sen jossa on se kapeampi vaahtomuovisivellinpää ja otan siihen tuota tummanruskeaa väriä.

KESKIMMÄINEN: Levitän sen ulkonurkkaan vähän samalla tavalla kuin tuossa edellisessä kuvassa tein sen vaaleamman värin kanssa, mutta tällä siveltimellä vain saa tarkkarajaisemman tuloksen ja se on se miksi tätä tässä kohtaa käytän. Teen ensin viivan haluttuun muotoon ulkonurkasta ripsiin päin ja alan sitten pienin vedoin häivyttämään väriä yläviistoon kulmakarvoja kohti.

OIKEA: Nyt näyttää tältä. Mutta ei olla vielä ihan valmiita vaan jatketaan.


VASEN: Nyt otan taas sormen käyttöön ja sormenpäähän siis taas sitä tummanruskeaa väriä, mutta ei tarvitse kovin paljoa, pieni töpsäytys riittää.

OIKEA: Vien värin luomelle suunnilleen samalla tavalla kuin toisessa vaiheessa tuon vaaleammanruskean kanssa. Eli ulkonurkkaan tummin alue (eli sieltä aloitetaan) ja häivytellen pikkuisen luomivakoonpäin ja siitä kulmaluuta kohden häivytellen edestakaisin liikkein.


VASEN: Pyyhkäistään taas sormenpää kotihousuihin (tai paperiin, ihan miten vaan) ja otetaan jälleen tuota vaaleinta sävyä edestakaisin liikkein. Ei tarvitse niin paljoa kuitenkaan kuin ensimmäisessä vaiheessa, koska nyt me ei kaivata kauhean peittävää jälkeä vaan tämä on häivytystä ja kulmaluun korostamista varten.

OIKEA: Aloitan aina aivan kulmakarvan alta korkeimmasta kohdasta ja teen poikittaista edestakaista liikettä pikkuhiljaa siirtyen alemmas ja lopettaen tummemman värin rajan kohdalle noin suunnilleen. Tässä voi vielä tosiaan korjailla jos tuntuu siltä, että tumman luomivärin raja jäi liian tarkaksi.


VASEN: Sitten otetaan taas sivellin käteen, vaahtomuovikärkinen siis ja otetaan siveltimeen vaaleinta luomiväriä taas.

OIKEA: Tällä kertaa olin tekemässä sellaista meikkiä, jossa silmän alapuolella ei ole tummaa ollenkaan ja saadakseni alaluomen mahdollisimman vaaleaksi ja tasaväriseksi, levitän vaaleaa korostusväriä myös alaluomelle aivan ripsirajaan ja häivytellen, ettei jää vaaleita rajoja. Jälleen ihan vaan edestakaista liikettä tai sitten sellaista nykivää liikettä, jossa seuraava alkaa aina edellisen liikkeen keskialueilta (ymmärtääköhän tästäkään kukaan mitään?). Ulkonurkassa ikäänkuin piirrän vielä tarkkarajaiseksi tuon tumman ja vaalean rajan.


VASEN: Tässä välissä kaivan esiin IsaDoran Inliner Kajalin sävyssä 56 Blonde ja rajaan alaluomen limakalvon.

OIKEA: Ja se tapahtuu siis näin. Pikkusormella venytän alaluomea irti silmästä (etten töki kynällä silmään) ja piirrän edestakaisin liikkein aivan ulkonurkasta sisänurkkaan saakka.


Nyt näyttää siis tältä. Luomivärit on levitetty melkein pelkästään sormin ja häivytetty nimenomaan sormin. Ainuttakaan häivytyssivellintä ei ole käytetty. Siveltimet ovat olleet siis käytössä lähinnä sellaisilla alueilla, joihin halusin tarkempirajaista jälkeä ja alaluomella sormi on vaan aivan liian suuri ja suurpiirteinen toimiakseen siellä, eli siksi vaahtomuoviaplikaattori alaluomella.

---

Nyt on sitten sen eyelinerin aika. Mä olen vähän lupaillut, että mä tekisin jonkunlaisen eyeliner-tutorialin ja päätin sitten liittää sen tähän samaan postaukseen, koska mulle eyeliner kuuluu käsitteeseen "normimeikki". Tässä meikissä eyelinerilla on melko suuri osuus ja tämä muoto on oleellinen juuri tässä meikissä.


Ensinnäkin nestemäistä eyelineria laittaessa on kaikista helpointa aloittaa silmän sisänurkasta ja saadakseen sisänurkan yhteistyökelpoiseksi niin kannattaa venyttää silmää hieman tuolta ulkonurkan puolelta. Silloin rajaus saadaan sisänurkkaan tasaisesti ilman mitään pomppivia raitoja.

Rajausta tehdessä auttaa myöskin se, että nostat kulmakarvoja reilusti ylöspäin, silloin ei ainakaan jää mitään ihokaistaletta rajauksen ja ripsien väliin. Rajauksen tekoa helpottaa myöskin huomattavasti se jos pystyt pitämään toista silmää kiinni ilman, että se väpättää koko ajan.

Mä myöskin aina otan tukiotteen rajauksia tehdessäni. Pikkurilli lepää aina poskipään alueella ja ehkäisee käden tärisemistä. Jälki on paljon vakaampaa, kun tajuaa ottaa tukiotteen sormella :)


Ei ole kovin helppoa venyttää silmää samalla kädellä, jolla tekee rajausta, mutta kyllä sekin onnistuu tarvittaessa. Nyt mä nimittäin tarvitsin toista kättä kuvaamiseen. Helpompaa on kuitenkin niin, että käytät toista kättä silmän venyttämiseen ja toisella teet rajauksen.

Silmän sisänurkassa rajaus saa olla ohuempi, eli käytä pelkästään tussin kärkeä. Itse tykkään tehdä rajaukset aina muutamilla melko lyhyillä vedoilla ja suunnilleen kolmessa osassa: sisänurkka, keskiosa ja ulkonurkka.

Sisänurkassa teen aina ensin yhden pitkän vedon ihan sisänurkasta johonkin 1/3 saakka silmän mitasta. Sitten vielä varmistan, että väriä on tasaisesti joka kohdassa ja täydennän tarvittaessa niillä pienemmillä vedoilla.

Silmän keskialueella kannattaa myöskin edelleen venyttää silmää ulkonurkasta ja tehdä rajaus ensin tosi ohuena (sitä voi paksuntaa myöhemmin helposti) ja aivan ripsirajaan. Rajauskynän sivellin ikäänkuin lepää ripsiä vasten samalla kun sitä rajausta siinä tekee.


Tässä meikissä mun oli siis tarkoitus tehdä melko selkeä siipimäinen kissarajaus ulkonurkkaan ja mä teen sen aina silleen, että venytän silmää ulkonurkasta ja aloitan rajauksen teon jostain ulkonurkan ripsien kohdalta ja teen vain ensin sen ohuen viivan luomivärien muotoa mukaillen niin, että häntä jää kapeaksi.

Nyt näyttää siis tältä, mutta tämä ei todellakaan ole valmis rajaus vielä, näettekö miten epätasainen jälki on tuossa ulkonurkan ripsien kohdalla ja silmän keskivaiheilla. Ei valmis todellakaan :D Nyt vielä täydennetään ja vahvistetaan rajausta.


Vahvistan ja täydennän rajausta niin, että aloitankin tuolta ulkonurkan siivestä ja kuljen melko suoraa linjaa silmän keskiosan paikkeille niin, että rajaussiiven alareunan ja tämän uuden täydentävän vedon väliin saattaa jopa jäädä tyhjää hieman, kuten tuosta oikeanpuolimmaisesta kuvasta ehkä näkeekin.


Sitten vain väritetään se tyhjä kolo eyelinerilla sysimustaksi. Ensimmäisestä kuvasta näkee, että rajaus tekee ikäänkuin kuopan tuohon silmän keskialueelle ja tässä vaiheessa korjataan siis se.

Yleensä teen tämän molemmista suunnista, ensin sisänurkasta ulkonurkkaa kohti ja sitten vielä päinvastoin. Saatan vieläkin vahvistaa ulkonurkan siiven paksuutta ulkonurkasta keskelle päin, että rajaus olisi voimakkaamman näköinen, koska se nyt kuitenkin on melkolailla pääosassa tässä meikissä.

Kannattaa välillä katsoa suoraan eteenpäin peiliin ja katsoa, että näkyykö mitään vekkejä tai vääriä muotoja missään ja jos näkyy niin korjaa ne.


Tältä näyttää siis valmis rajaus. Vaikka noissa äskeisissä kuvissa näyttää helposti siltä, että rajaus on epätasainen niin silmien auki ollessa rajaus saattaa silti olla täydellinen. Ja päiväsaikaanhan me nyt pääasiassa ollaan silmät auki niin mielestäni tärkeintä on, että siinä asennossa rajaukset on mahdollisimman virheettömät :)

Noin, auttoiko rajausten tekoon yhtään?

---

Mä jatkan tämän meikin vielä loppuun kuitenkin, koska mikäs meikki se sellainen on, jossa ei ole ripsiväriä. Ei ainakaan valmis. Eli tehdään siitä valmis.


Olen taas ottanut käyttöön hetken aikaa jemmassa olleen Sensai 38 Eyelash Base ripsivärin pohjustajan, koska olen myöskin vaihtanut ripsivärini siitä tuuheuttavasta siihen perusversioon ja se perusversio ei vaan tee tarpeeksi näyttävää jälkeä (mun makuun) ilman tätä pohjustajaa.

Pohjustajan voi sutia ripsiin melko runsaalla kädellä eikä tarvitse olla edes kovin tarkkana, että onko jossain vähän enemmän kuin muualla, kunhan nyt ei mitään ihan älyttömiä eroavaisuuksia ole.


Sitten otetaan heti perään se itse ripsiväri, joka tosiaan mulla on tällä hetkellä tämä Kanebo 38 perinteinen. Tämä on vielä sitä vanhaa mustavalkoista laatua, jota olen jemmannut laatikossa melko kauankin (ne myytiin siis loppuun jo 1,5 vuotta sitten), koska olen aina mieluummin korkannut joko tuuheuttavan tai pidentävän version, koska tykkään niistä enemmän kuin tästä pikkuharjaisesta versiosta.

Ripsiväri levitetään siis heti sen pohjustajan päälle, silloin kun pohjustaja on vielä ripsillä kostea. Silloin ripsiväri levittyy huomattavasti helpommin ja saa sitä kaivattua volyymiä pohjustajasta. Tämä on muuten ihmejuttu, mutta tällä pikkuharjaisella 38:lla mä saan melkeinpä eniten sotkua aikaiseksi tuonne luomelle. En voi käsittää.


Muiden 38-maskaroiden kanssa tätä tarvitsee tosi harvoin tehdä, mutta tämä pieniharjainen versio ei vaan sovi mun ripsille vaan se vetää ne aina turhan isoiksi kököiksi ja liiskaa niitä yhteen. Noh, mä en tykkää siitä vaan mä otan käyttöön apuvälineen nuppineula.

Nuppineulalla saa helposti korjattua ne muutamat yhteen liiskautuneet ripsiryhmät ilman, että tuuheus kärsii (kuten saattaa tapahtua jos käyttää ripsikampaa, koska se saattaa ottaa ripsiväriä aika paljonkin pois ripsistä). Nuppineulalla saa pelkästään ne ongelmakohdat selvitettyä mukavasti. Tosin kannattaa olla varovainen ja harjoittaa jälleen sitä tukiotetta ettei pistä itseään silmään.


Tässä kyseisessä silmämeikissä oli ideana se, että pääpaino on yläluomella ja alaluomi jää siistiksi ja vaaleaksi, eli sinne ei sovi myöskään ripsiväri. Mun ripset ainakin on sellaiset, että kun mä laitan ripsiväriä yläripsiin niin sitä menee väkisinkin myös vähän alaripsiin, vaikka en sitä sinne erityisesti edes laittaisi. No tässä vaiheessa mä otan siis käyttöön etusormen ja peulakon ja nypin vielä hieman kostean ripsivärin pois kaikista alaripsistä kynsien avulla.

---


Tässä olisi nyt sitten lopputulos. Ihan normimeikki, perus arkimeikki, helppo ja nopea. Tähän silmämeikkiin mulla menee aikaa korkeintaan ehkä 6-7 minuuttia. Siis molempiin silmiin yhteensä. Tätä valokuvatutorialia tehdessäni aika venyi kyllä huomattavasti pidemmäksi, mutta harvemmin mä aamulla töihin lähtiessä tällaista teenkään :D

Oliko tästä mitään apua luomivärien sormin levittämiseen tai eyelinerin tekemiseen? Nousiko mieleen kysymyksiä?

----

Pandan vaatimuksesta (:D) vielä tähän loppuun havainnoillistavat valokuvat tuosta eyelinerin laitossa ilmenneestä tukiotteesta, jossa pikkurilli siis tuetaan poskipäähän :)


Vasen silmä rajataan tässä asennossa. (Käytin kuulakärkikynää apuvälineenä.)


Ja oikea silmä rajataan tässä asennossa. Samat tukiotteet pätee jos levittää luomivärit siveltimillä ja myös maskaran laitto onnistuu helpoiten tähän tyyliin :)

Panda, auttoiko? :D

41 kommenttia:

 1. Tässä oli monta loistavaa pikkuvinkkiä käyttööni. Kiitos.

  t. Tuula

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava tutorial, kiitos siitä!
  Ihanaa katsoa kun joku osaa meikata nätisti.

  VastaaPoista
 3. Heippa, pakko kysyä tuosta sormilla levittämisestä että eikö sormenpäiden rasva (jota ainakin minulla aina vähän on sormenpäissä, vaikka kuinka pesisi kädet) siirry palettiin? Jostain olen lukenut että yksi syy kauppojen luomiväritestereiden hankaluuteen on se että ihmiset kokeilevat sormilla pinnalta, jolloin pinta saattaa rasvasta "kovettua" ja pigmenttiä ei testeristä saa irti vaan joutuu kaivamaan syvemmältä saadakseen sitä pigmenttiä irti... Kuulosti ihan järkeenkäypältä kun tuon ilmiön on huomannut. Vai onko ero sitten siinä ja omassa käytössä että sä olet epäilemättä huolellisempi ja peset ne tahmatassut ennen kuin sudit niitä luomiväriin? :D

  Toinen koskee säilyvyyttä, etkö pelkää bakteerien siirtymistä palettiin? Sormissakin niitä jonkin verran on, joka lyhentää paletin elinikää eli oletko huomannut kys. ilmiön vai auttaako pesu tässä(kin)? Tai desinfioitko pinnan ajoittain tai pyyhit vessapaperilla tv?

  Älyttömän kätevähän tuo muuten olisi! Oma meikkien bakteerikammo vaan estää sormet kaikessa käytössä, haluan kultamurujen säilyvän priimana niin pitkään kuin mahdollista. :P

  T. neiti utelias :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä tutorial! Kiitos :)
  sain tästä paljon vinkkejä. Tajusin, että miksi en itsekin voisi laittaa luomiväriä sormilla, mulla on jauhemaiset mineraaliluomivärit käytössä ja sitähän saa vielä tosi siististi otettua vaikka tuohon kämmensyrjälle (vai mikä tuo käden "päällipuoli" on) ja siitä sitten otettua sormeen. Hassua, etten ole ikinä tullut ajatelleeksikaan! Jotenkin tuo jauhemainen väri pölisee älyttömästi kun siveltimellä touhuaa, ehkä sormien kanssa menisi siistimmin.

  Tussirajauksiakin ehkä uskaltaudun pitkän tauon jälkeen kokeilemaan näillä ohjeilla ;) kynällä on menty tiukasti viime vuodet, mutta pysyvyys ei ole oikein hyvä.

  VastaaPoista
 5. Apua tuo nuppineula :D!

  Kun kävin kosmetologilla viimeksi värjäämässä ripset ja kulmat, niin puhe kääntyi ripsipaakkuihin ja tämä nainen kauhisteli kuinka jotkut käyttävät nuppineuloja paakkujen korjaamiseen (ja minulle tuli heti sinun blogisi mieleen, haha) :D. Muutenkin nuppineula ja silmä samassa lauseessa kuulostaa niin väärältä huhuh mutta onneksi niiden käyttäjillä on sitten kai vakaat kädet ^^'. Minä olisin varmaan sokea jos edes ajattelisinkin koko nuppineulaa :'D.

  Nyt täytyy leikkiä vähän hölmöä. Siis miten sinulla on oikein kädet jos käytät pikkurilliä tukisormena poskea vasten eyelineria käyttäessä? Siis hää se sormihan jää ihan toiselle puolelle naamaa o_o? En minä ainakaan saannut väännettyä käsiäni niin että pikkurilli on poskea vasten ja nyt olen ihan hämmentynyt. Vai siis pidätkö toisen käden pikkurilliä poskea vasten?

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen postaus, mä täällä aina ihmetellen ihailen sun hienoja sormihäivytyksiä. :)Mut tuosta nuppineulan käytöstä ne kyl uskaltaisi ääneen kertoa. ;)

  VastaaPoista
 7. Mäkin oon jo vuosia käyttänyt pelkästään sormia luomivärien levitykseen. Mä aina jaksan ihmetellä miten joku voi käyttää just noita vaanhomuovipäisiä ihme siveltimiä mitä tulee luomivärin mukana. Musta tuntuu et sellasella levittelin yläasteella sotkien meikellä ja näyttäen pelleltä kun ei niillä tasaista saa. :D Sormilla saa aina kivan eikä varise edes sinne poskille. Mä tosin pesen aina kädet palasaippualla et olis mahdollisimman "rasvattomat" kädet mut kyllä silti välillä ne paletit "menee pilalle" ja tulee niitä kovia siihen pinnalle. Mä oon tosi tarkka aina siitä käsien pesusta meikkaillessa. Mua ihan kauhistuttaa nähdä kaverit kun ne likasilla käsillä alkaa meikkaamaan ja eka heittää kosteusvoidetta, ei pese käsiä ja heittää meikkivoidetta, eikä vieläkään pese käsiä ja sitten ihmettelee tunnin päästä kun naama kiiltää rasvaisena. heh vähän meni jo ohi aiheen.. Mut voisit tehdä joskus jonkun postauksen just "meikki hygieniasta" En oo ihan varma onko sulta semmoista tullut mut eniveis lopetan nyt tän avautumisen tähän. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos hienosta tutorialista!
  Kauniit simmut sinulla :O)

  VastaaPoista
 9. Eihän tuosta mitään kysymyksiä heräillyt kun sen verran kattavat ohjeet olit taaskin laittanut. Aivan mahtavaa jälkeä. Täytyy itsekin kokeilla ilman suteja ensi kerralla.

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvistä vinkeistä! Itse olen huono meikkaamaan luomiväreillä, olen jo pitkään (melkein aina) käyttänyt silmissä vain rajausta ja ripsaria. Mun mielestä kaikkien siveltimien kanssa pelleily on tosi hankalaa, ja meikkaisin mielelläni vaan sormilla! Nyt voin kokeilla neuvojesi kera kunnolla luomivärien laittoa, muunkin kuin yhden sävyn.

  Blogisi on tosi hyvä ja olen saanut täältä inspiraatiota muutamien Sensai-tuotteiden ostoon...

  t: Tuuli

  VastaaPoista
 11. Ihan huippu postaus! :) Ihmettelen vaan kuinka ihmeessä oot saanut joka vaiheen kuvattua ilmeisesti itse..

  Pitääkin koittaa joskus meikin tekemistä sormilla, noin niinkuin ihan huvin vuoksi. Itsellä on tähän saakka ollut tapana vaan häivytellä reunoja tarvittaessa sormilla (onnistuu tietyissä kohdissa jostain syystä paremmin sormilla kun millään sudeilla.)

  VastaaPoista
 12. Minä nojaan yleensä kättä suuhun, sillä meikkaan suun viimeiseksi (kulma kuulostaa varmaan oudolta, mutta ei se ole niin huono). Pelkään että meikki mössööntyy jos nojaan poskeen. Ripsiini jää usein paakkuja, mutta nuppineulan osoittaminen silmään tekee pahaa :)

  VastaaPoista
 13. Voi että nauroin tolle "Rajauksen tekoa helpottaa myöskin huomattavasti se jos pystyt pitämään toista silmää kiinni ilman, että se väpättää koko ajan." :DD Itellä tuntuu olevan välillä just kyseinen ongelma......Tää oli tosi hyvä ja mielenkiintone postaus! Nyt houkuttaa kokeilla "meikata sormin" 8)

  VastaaPoista
 14. Kokeilin viime viikonloppuna tota sormilla häivyttämistä ja se osoittautu PALJON helpommaksi kuin siveltimet (niihikin siis turhaan uponnut rahaa!). Sormin jälki tuntui olevan muutenkin tarkempaa ja siistimpää.

  Yks "pikku juttu": Mulla on silmät syvällä päässä, ja se on vielä melko pienetkin. Yläluomea näkyy siis ehkä millin tai parin verran, kun silmät ovat auki... Haluaisin SILTI käyttää rajausta, mutta en tiedä yhtään, että minkämallista. Kun oon kokeillut rajausta eyelinerilla, mutta se saa mun silmät näyttämään kamalan raskailta. Vinkkiä?

  VastaaPoista
 15. olipa jännää miten eri tavalla teet ton rajausosuuden! itse teen tosi eritavalla :)
  esimerkisi molempien silmien on tietysti oltava auki, miksi se toinen pitäisi laittaa kiinni?
  en voisi myöskään vetää yhdellä pitkällä vedolla tota rajausta, vaan se pitää tehdä hyvin hyvin pienin nytkäyksin. tosin teen sen kyllä melkein aina kerralla, eli en korjaile enää myöhemmin.
  sisäkulmaa rajattaessa taas luomea pitää vetää ylöspäin (ei sivulle) jotta rajaus menee ihan sinne alas melkein silmään asti eikä jää ihoa näkyviin :)
  varmaan eri ihmisillä on erilaiset silmät, mikä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 16. Hui kamala, nuppineulalla! Vaikka kuinka olisi vakaa käsi, vahinkoja voi sattua, enkä itse ottaisi riskiä että tökkään neulalla silmääni... Itse käytän ihan pinniä ripsien erotteluun, siis sellaista litteää "kiinni napsautettavaa", se ei ole ollenkaan terävä ja huomattavasti turvallisempi siis, mutta ajaa ihan saman asian :) Suosittelen! Minulla toiminut hyvin.

  Ja en tiedä olenko sokea, enkä huomannut jos mainitsit, mutta olisin kiinnostunut tietämään tuon rajaustussin merkin.

  Hyvä tutorial, ehkä itsekin joskus uskaltaisin luomivärejä käyttää... :)

  -Maija

  VastaaPoista
 17. Hyvältä näyttää! Mutta miten saa ripsivärin levitettyä siististi sinne ripsien tyveen asti ilman, että sotkee samalla koko yläluomen?

  VastaaPoista
 18. Oli pakko kokeilla tuota rajausotetta, eli missä se pikkurilli on, kun Panda siitä kysyi. Kyllä mulla ainakin on pikkurilli poskipäälla. :D Molemmilla puolilla vielä, ja saman käden pikkurilli. :D Mä vaan en ymmärrä miten se olisi toisella puolella naamaa, kuten Panda sanoi...? :D

  VastaaPoista
 19. Hih, myös mun oli pakko kokeilla missä mun pikkurilli on rajausta tehdessä ja ihan sen tuosta poskipäähän nojaamasta löysin. ;) Tai oikeastaan poskipään alaosaan, aika kaukana rajattavasta silmästä.

  Mielenkiintoista nähdä miten toinen meikkaa. Itse aloitan rajauksen teon keskeltä ja etenen ulkonurkkaan ja sen jälkeen vasta sisänurkasta keskelle. Minäkin käytän sormia jonkin verran, harvemmin kuitenkaan lähes koko meikkiin.

  Mickey, oletko kokeillut ns. tightliningia, eli tavallaan yläluomen limakalvon rajaamista (vaikka siinä periaatteessa kyllä rajataan ihan vain ripsien tyvestä, ei varsinaisesti limakalvoa). Täällä tutorial:

  http://raquel13.com/makeup/tutorials/

  ja tietty tuolta listalta tightlining. Tutorialissa se tehdään geelivärillä ja siveltimellä mutta sen voi tehdä myös pehmeällä kynällä. Itse käytän tuota _aina_ kun teen yhtään tummemman meikin tai juhlameikin tai kun haluan tehdä rajauksen tosi kevyeeseen meikkiin mutta haluan, että rajaus on sopusoinnussa muun meikin keveyden kanssa. Rajausta poistaessa kannattaa olla huolellinen, että kaikki varmasti tulee poistettua, vanupuikko on siinä hyvä apuri.

  VastaaPoista
 20. Ihana tutorial! :) Mä vieläkin suosittelen Tweezermanin ripsikampaa. Se on kuin rivi nuppineuloja, eikä vie ripsistä tuuheutta pois ollenkaan.

  http://www.tweezerman.com/scripts/item.cfm?gc=L&sc=DD&itemsku=1054-R&topmenu=1&submenu=2

  VastaaPoista
 21. Tässäpä on kokeilemisen arvoinen tutorial =) ja varsinkin tuo eyeliner-juttu, kiitos!
  Kommentoisin tuota sormien putsausta välivaiheissa. Itselläni on kotipöksyt aina reisien kohdalta erivärisiä viivoja täys. Mä putsailen siveltimeni niihin. Ja toinen asia on tuo nuppineulan käyttö. Itse käytin sitä, varsinkin meikkailujeni alkutaipaleilla. Nyt jo pikkaisen hirvittää kun tuota ikääkin on jo tullut ja kädet ei ole enää niin vakaat ;)

  VastaaPoista
 22. Mukavan yksityiskohtainen tutoriaali :)

  Itekin levitän usein luomivärin sormilla. Tosin yleensä käytän semmoista väriä, joka on hieman tahmainen... Jotenkin vaikea saada siveltimellä. Ja tuleepa ainakin sumusilmät helposti :)

  Heh, joo jotenkin sitä pyyhkii aina kaikki kotihousuihin ja sitten saakin varoa, kun on jotain muuta päällä :D

  VastaaPoista
 23. Kaunis meikki ja paljon hyviä vinkkejä, erityisesti rajausosio, miten se onkin aina niin vaikeaa vaikka silmiään on rajannut jo parikymmentä vuotta...

  Minulla ongelmana on ensinnäkin saada nätti rajaus oikean silmän sisäkulmaan (olen oikeakätinen), vasen onnistuu kyllä kun silmä on "oikeinpäin". Toinen ongelmakohta on rajauksen lopetuskohta silmän ulkonurkassa, jotenkin tuntuu aina olevan väärässä paikassa ja toisessa silmässä vielä eri paikassa kuin toisessa. Erityisesti jos yritän tuollaista kissamaista rajausta, on vaikea löytää oikea paikka lopettaa rajaus ja kääntää ylöspäin (ja missä kulmassa?). Harjoittelut jatkuu, pitää ehkä viimein hommata tuo Sensain kynä.

  VastaaPoista
 24. Mulla on tapana "muotoilla" silmiä luomivärillä juuri tähän tapaan, ja ohjeittesi avulla tajusin, että ulkonurkan saa siistiksi paljon helpommin sormin töpöttelemällä :)

  Mahtava tuto ja hienot kuvat! Kiva kun jaksat tehdä tällaisia.

  VastaaPoista
 25. Voi että en muuta osaa sanoa, kun suuren suuri kiitos!
  Monista blogeista jne. oon eyelinervinkkejä lukenut, mutta tämä tutorial oli jo ihan omaa luokkaansa! Mahtavaa, kiitos!

  VastaaPoista
 26. Hahaa, luulin olevani ainoa nuppineulan käyttäjä kun eihän se nyt kauhean turvallista hommaa ole :D En edes valehtele, kun sanon, etten ole käyttänyt ripsikampaa varmaan...5-8 vuoteen. Se on vaan niin kömpelö.

  Itse aloitan eyelinerin laiton aina keskeltä, kun aluksi päästä voi hiukan enemmän tulla väriä. Sirossa sisänurkkarajauksessa se voisi haitata, niin itselleni parempi aloittaa turvallisemmin keskeltä.

  VastaaPoista
 27. Serafia, niin siis tarkoitin toisella puolella naamaa että ei siis toisella poskella vaan että pikkurilli on apua miten se sanotaan, siis naamasta ulospäin :D. Minulla ainakin peukalo hinkkailee poskea vasten kun levitän eyelineriä o_o. Enkä saa käsiä vieläkään pyöräytettyä niin että pikkurilli olisi poskea vasten, Terhen vaadin selitystä >:D!

  VastaaPoista
 28. TUULA: Kiva, että tästä oli jollekin jotain hyötyä :D

  ANONYYMI: Kiva kuulla :)

  LENITA: Mulla ainakin on tapana meikkipohjan levittämisen jälkeen mennä jokatapauksessa pesemään kädet kunnolla saippualla ennenkuin siirryn silmämeikin tekoon, eli sormet ovat kyllä kunnolla puhtaat ennenkuin ne länttään luomiväreihin :) Kauppojen luomiväritestereitä kun lähmitään niin niitä sormia tuskin on just kolme minuuttia sitten pesty (parhaimmillaan ei kertaakaan koko päivänä) ja niissä tosiaankin on rasvaa ja silloin luomivärin pintaan kyllä kehittyy se sellainen kovettunut rasvapinta, jota ei saa kuin raaputtamalla pois.

  Osaltaan myös vaikuttaa luomivärien laatu tähän kovettumiseen. Itse olen huomannut, että suurinosa halvemmista meikkimerkeistä tekee tuota kovettumista huomattavasti herkemmin kuin esimerkiksi selektiivisen puolen luomivärit. Toki niissäkin on eroja ja jotkut saattaa kovettua ja jotkut ei koskaan.

  Bakteereista vielä, että luomivärithän ovat kuivia koostumuksia ja totuus on, että kuivassa tuotteessa bakteerit ei ihan samalla tavalla jyllää kuin vesipohjaisissa tuotteissa (esim. voidemaiset luomivärit, rajaukset, ripsivärit). Mä en muutenkaan ole mitenkään erityisen bakteerikammoinen tässä suhteessa, joten en ole asiaa juurikaan ajatellut, koska kyseessä on kuitenkin vain yhden ihmisen käyttämät meikkituotteet. Kaupassa olevia luomivärejä en välttämättä silmiini laittaisi, varsinkaan niitä kovettuneita, koska ikinä ei tiedä kuka tahmatassu siellä on sormillaan käynyt. Tiedä vaikka saisi flunssan sitä kautta. Yksi muuten mitä en mitenkään voi ymmärtää on se, että jotkut menee myymälään ja kokeilee ripsiväriä testeristä. Hyi hyi hyi! Sitä samaa ripsiväriä on saattanut kokeilla myös joku silmätulehduksen omaava asiakas ja kaksikymmentä muuta hemmoa. Yök.

  Mun luomiväripaletit, nekin joita käytän erittäin säännöllisesti ja lähes pelkästään sormin, ei ole menneet miksikään, joten en ole nähnyt tässä sormin meikkaamisessa mitään ongelmaa :)

  HEINI: Mä ainakin huomasin, että useimmat jauhemaiset luomivärit myös on helpompi levittää sormin kuin siveltimillä. Tulee muuten paljon intensiivisemmin väriäkin kuin siveltimillä :)

  PANDA: Mä pidän nuppineulaa melko suorassa pystyasennossa, eli se ei osoita suoraan silmään :D En ole tainnut kertaakaan sillä itse silmään törkätä, iholle kyllä sen verran on nipistänyt, mutta ei ole edes iho mennyt koskaan rikki. Isompia vaurioita olen tehnyt käsin ompelemalla (sormiin siis) :D

  Mä laitan tämän postauksen loppuun havainnoillistavat valokuvat tuosta pikkurilli-asiasta :D

  ULPU: Vakaa käsi niin ei ole mitään ongelmaa, enkä mä sitä neulaa silmään osoita vaan se on melko pystysuorassa asennossa ripsiä kohti ylöspäin :)

  ANONYYMI: Mä taas en tykkää karvasiveltimistä, saan niillä pelkkää sotkua aikaiseksi, eikä niillä saa luomiväreistä pigmenttiä irti juuri nimeksikään. Jos jotain sivellintä käytän niin se on juurikin vaahtomuoviaplikaattori. Silläkin pystyy hyvin toimimaan, kun opettelee vaan ja sillä saa hyvin pigmenttiäkin irti, ei yhtä hyvin kuin sormin, mutta paremmin kuin karvasiveltimellä. Sormin meikatessa ei kyllä tosiaankaan luomivärit varise!

  ANUR: Olla hyvä vaan :)

  VastaaPoista
 29. HAAVEILIJA: Testaapa ilman suteja :) Tarkkaa jälkeä ei sormin välttämättä pysty tekemään, mutta isoja alueita kyllä.

  TUULI: Hienoa :) Kokeile ihmeessä, jos vaikka aukenisi uusi maailma silmämeikin maailmassa :)

  KARO: No mä käytännössä tein sen vaiheen ensin valmiiksi ja kuvasin sitten vain silleen, että sormi on luomelle suunnilleen oikeassa kohdassa :D Ei se helppoa ollut, täytyy sanoa.

  ANONYYMI: Mulla on niin kuivat kädet, että mulla ei meikki mössöönny poskilta, vaikka tukiotteen siitä otankin :) Tosin en mä siinä kauaa lepää, rajauksen tekoon ei kuitenkaan mene kuin hetki ja luomivärien kanssa en tarvitse tukiotteita juuri koskaan.

  ANONYYMI: Toisilla silmät väpättää herkemmin kuin toisilla :D Mä pystyn pitämään pelkästään yhtä silmää kiinni ilman, että väpätystä ilmenee :D

  MICKEY: Heh, hyvä homma :D Sormet on hyvä työkalu, ne on jopa aina mukana.

  Rajaus voisi olla aivan ohuen ohuen ohut nestemäinen rajaus aivan ripsien tyvessä. Muuta rajausvinkkiä en oikein keksi näkemättä silmiä :/

  KAROLIINA: Kaikilla on omat tapansa ja kukin tekee tyylillään :D Alkuvaiheessa pidän molemmat silmät auki ja vaan venytän rajattavaa silmää ja suurimman osan rajauksesta mulla on silmät auki (niinkuin valokuvistakin mielestäni näkyy) ja vasta loppuvaiheen korjailussa mulla on silmä kiinni hetken aikaa. Ja mä nostan kulmakarvoja ylös, että saan rajauksen aivan ripsirajaan. Luomiin en henno enää kajota, kun niissä on just laitetut luomivärit :D

  MAIJA: Mulle tuo neula toimii hyvin :) Rajaustussi on Kanebo Liquid Eyeliner ja Sensain uusi versio on siis tismalleen samanlainen ja samanniminen :) Löytyy mustana ja tummanruskeana.

  TUULEVI: Riippunee ripsivärin harjasta. Toisilla se onnistuu helposti, toisilla ei sitten millään. Oma suosikkini tässä on Sensai 38 Volumising Mascara, sillä en juuri ikinä ole luomea sotkenut. Toinen vaihtoehto sitten on tietenkin laittaa ripsiväri ennen muuta silmämeikkiä :) Silloin voi luomet putsata ripsarin jälkeen ihan huolettomasti :)

  SERAFIA: Mä laitan tämän postauksen perään vielä noi tukiotteet valokuvina :D

  MOHN: Toi Sensain eyeliner on niin ohut kärjestä, että sillä voi ihan huoletta aloittaa sisänurkasta :) Riippunee siis rajausväristäkin. Ennen (siis joskus vuosia sitten) kun käytin jotain Maybellinen rajausta niin sillä ei voinut aloittaa sisänurkasta.

  KIUKKUPUSSI: Heh, ja mulle sopii edelleen tosi hyvin toi nuppineula :D

  ANONYYMI: Mäki putsailen siveltimet kotihousuihin silloin, kun siveltimiä käytän. Muuten sormet :) Joskus aikoinaan mulla oli valkoiset kotihousut, hah, ne oli hulvattoman näköiset.

  NORPPA: Voidemaiset luomivärit kannattaa aina levittää sormin, siveltimillä harvoin saa tarpeeksi ohuesti :)

  PEPPI: Mä käännän käden eri päin eri silmää meikatessa. Laitan postauksen loppuun vielä havainnoillistavat valokuvat aiheesta :)

  SYYSVIIRU: Sormet on niin kätevät työkalut kyllä tässä hommassa :) Ei tällaisia ihan joka aamu viitsisi väsätä, menee aika paljon aikaa :D

  ANONYYMI: Kiva, että siitä oli jotain hyötyä. Mä ajattelin, että toi on jotenkin tosi sekava, mutta ei se sit vissiin olekaan :D

  ANDIE: Mä en ole oikein koskaan oppinut ripsikampaa käyttämään, ne on tosiaankin useimmiten aika kömpelöitä :) Sensain eyelinerin kanssa mulla ei ole ollut tuota ongelmaa sisänurkassa, se kärki on niin ohut, että sillä saa just niin ohkaisen rajauksen kuin haluaa :)

  PANDA: Mä laitan ne kuvat nyt heti :DD

  VastaaPoista
 30. Hei kiitos! :D Auttoi kyllä kamalasti ton rajauksen tekemisessä, pitääkin heti mennä kokeilemaan uudella tekniikalla rajauksen tekemistä! Ja muuten, onko sun mielestä ''pakollista'' tehdä rajaus silmän sisänurkasta lähtien (yleensä olen tehnyt noin 2/3 osaa vain), koska mun mielestä sellainen kokonainen rajaus ei vain sovi. Onko tää kamala meikkimoka? :D

  VastaaPoista
 31. ANONYYMI: Ei ole pakollista tehdä rajausta aivan sisänurkkaan saakka. Mulle se sopii ja olen aina noin tehnyt, joten mun omaan silmään näyttää oudolta jos jätän sisänurkan ilman rajausta :) Mutta silmiä ja tapoja on monenlaisia ja yksi tapa sopii toiselle mutta ei kolmannelle, jne. Ei siis ole meikkimoka, varsinkaan jos aloitat sen rajauksen silleen "vaivihkaa" eli ohuesti :) Jos rajaus alkaa töksähtävästi paksuna heti aluksi niin se voi olla hassun näköinen :)

  VastaaPoista
 32. Noin luettuna kuulostaa ihan järkeenkäypältä että jos ne vasta on pestyt niin ei sormista mitään liukene. Silti hygieniafriikkinä en kyllä uskaltaisi :D Blendaan ja häivytän kyllä sormenpäillä mutta itse palettiin en viitsi koskea kun haluan raksujen pysyvän kunnossa vielä pitkään :D

  VastaaPoista
 33. Oooh ihanaa mielenrauha <3. Minä kun pidän vasurina kättä ihan toisella tavalla - myös oikealla kädellä meikatessa :D! Nyt valkeni tämäkin asento vasurille ^___^.

  Kokeilin tuota asentoa niin ai kamala mitkä sydänkäyräviivat sain aikaiseksi =D. Minä kun saan tuon tukiasennon tehtyä vain meikatessani oikeaa silmää vasurilla :).

  VastaaPoista
 34. LENITA
  Niinkuin sanoin, riippuu tosi paljon myös luomiväristä itsestään, että meneekö se huonoksi. Mulla ainoastaan jotkut halvemmat ovat menneet kököksi, kalliimmista paleteista ei juuri ollenkaan tai ei yhtään.

  PANDA
  Heh, hyvä että tämäkin asia selvisi :D

  VastaaPoista
 35. Jännä, mistäköhän tuokin johtuu? Halvemmissa huonompia säilöntäaineita eli reagoivat herkemmin vaikkapa rasvaan tai bakteereihin? En tiä.

  VastaaPoista
 36. LENITA
  Jaa-a, en ihan täysin osaa sanoa, mutta tosi harvat selektiivisen puolen luomivärit on mennyt paakuksi, tosi tosi harvat, enkä nyt edes muista, että mitä ne olisi olleet, jotka meni paakuksi. Oon tainnut heittää ne jo menemään. Suurinosa halvemmista taas menee paakkuiseksi nopeastikin. Siinäkin yksi syy miksi niitä ei tule ostettua, koska mä käytän kuitenkin sormia luomivärien levittämiseen (koska olen siihen niin tottunut) niin siinä menis vähän niinkuin rahat hukkaan :/

  VastaaPoista
 37. Mulla nuppineulan virkaa hoitaa vanha lyijytäytekynä :D Sillä ei voi enää kirjoittaa, koska lyijy painuu aina sisään, mutta se pystyy kyllä erottelemaan paakussa olevat ripset :D Tiedä sitten, onko tässä joku terveysriski?

  VastaaPoista
 38. Ei vitsi, olen aina ajatellut olevani ainut kummajainen jonka sivellinvalikoima kostuu ensisijaisesti omista sormista. :D Varsinkin arkena neutraaleja värejä käyttäessä sormin saa ihan hyvää jälkeä, ja myös silloin kun haluaa tuputella luomille jotain vahvaa väriä mitkä tahtovat siveltimillä sutatessa olla lähinnä poskilla. Nuppineulakikkaakin on tullut kokeiltua, tosin hyvän ripsarin kanssa moiseen ei tarvitse turvautua. :)

  VastaaPoista
 39. ANONYYMI
  Tapa kai se tuokin :D Terveysriskistä en osaa sanoa.

  ANNA GRAMM
  Siveltimet on vähän hankalia erityisesti tummien luomivärien kanssa, koska ne lähes poikkeuksetta varisee :( Sormin levitettynä en kyllä ole saanut juuri mitään luomivärejä varisemaan, se on äärimmäisen harvinaista :)

  VastaaPoista
 40. Upea meikki, löysin blogisi etsiessäni sopivaa tutoriaalia vanhojenpäivän meikkiin :)
  Osaatko sanoa saakohan tuota kyseistä sensain palettia vielä? Tai onko jotain vastaavaa sensailta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota palettia ei enää saa, se on lopetettu, mutta uusi ES13 Murasaki on melko lähelle :)

   Poista